StoryEditorOCM

QUIXX ACRYLPraktični njemački kit rješava problem: uklanja ogrebotine s pleskiglasa i akrila

Piše Promo
15. siječnja 2024. - 10:30

Na mnogim plovilima prozori, vjetrobrani, bokaporti i drugi dijelovi opreme znaju biti izrađeni od prozirnog akrila ili pleksiglasa. Ti su materijali lijepi i efektni, no ljepotu im znaju pokvariti ogrebotine, budući da nisu previše tvrdi. One potom bodu oči, a pedantne vlasnike plovila i nerviraju jer ih nije moguće ukloniti. Točnije, nije bilo moguće dok se nije pojavio njemački hvaljeni proizvod QUIXX Acryl, koji to može uspješno odraditi.

Riječ je o malom kitu koji sadrži sve što đaku treba da ružna ogrebotina nestane: brusni papir granulacije 1500, posebnu pastu za poliranje, te specijalnu krpicu kojom to poliranje treba obaviti.

Sam postupak je prilično jednostavan. Prvo površinu na kojoj je ogrebotina treba očistiti blagim deterdžentom i dobro isprati, a potom priloženim brusnim papirom laganim pritiskom na mokro pobrusiti ogrebotinu i manju površinu oko nje

 Nakon toga nanese se pasta QUIXX, te se priloženom krpicom obrušeno područje dobro ispolira vodoravno i okomito (naizmjenično pod jakim pritiskom 2 do 3 minute).

Za duboke ogrebotine postupak se ponovi. Na kraju se sve ispere i područje će ponovno biti prozirno i glatko. Kit QUIXX Acryl može se kupiti u nautičkim interenetskim web-trgovinama, a cijena mu je 10 do 13 eura. M.Š.

28. travanj 2024 23:57