StoryEditorOCM

UNIMAR GELCOATDvokomponentni kit s lakoćom popravlja manja oštećenja na brodu, evo kako ga koristiti

Piše Ž.S.
15. veljače 2023. - 09:33

Unimar Gelcoat je dvokomponentni bijeli kit osmišljen za uporabu u nautici po sistemu uradi sam. Koristi se kao normalni kit, ali je njegov završni učinak nalik sjajnom laku. S njim je u jednom potezu moguće na gelcoatu popraviti manja oštećenja. Korištenjem ovog proizvoda izbjegava se uporaba raznih masa i lakova, te se na taj način olakšava posao i štedi vrijeme.

Unimar Gelcoat treba čuvati na suhom i prozračnom mjestu, na temperaturi nižoj od 25 Celzijevih stupnjeva, u dobro zatvorenim spremnicima, najdulje 12 mjeseci od dana proizvodnje otisnutog na kantici. Treba izbjegavati direktnu izloženost suncu. Nanošenje i sušenje trebalo bi obavljati u dobro prozračenom prostoru.

Prije aplikacije treba osigurati da su površine suhe i čiste, a najbolje je koristiti brusni papir P 80 i/ili P 150. Nakon toga se iz kantice vadi potrebna količina, dodavajući 1-3 grama katalizatora na svakih 100 grama proizvoda. Te dvije komponente valja dobro izmiješati, pa nanijeti mješavinu na površinu, imajući na umu da se naneseni proizvod može brusiti nakon 60 minuta. Vrijeme sušenja može varirati ovisno o temperaturi – skraćuje se na temperaturi višoj od 25 Celzijevih stupnjeva, odnosno produljuje se na temperaturi nižoj od navedene.

Nakon uporabe se u kanticu ne smije vraćati izmiješana ili neiskorištena količina. Osim toga, kanticu je potrebno dobro zatvoriti kako bi se spriječilo kvarenje i stvrdnjavanje proizvoda. Poslije kompletnog sušenja, površinu valja izgladiti s brusnim papirom P 80, P 240, P 400 i P 1000, te ispolirati s abrazivnom tekućinom za poliranje Levante. Gelcoat dvokomponentni kit u dozi od 0,50 kg po cijeni od 11,15 eura prodaje Unimar iz Rijeke u svojim prodavaonicama i web trgovini, dok pakiranje od 200 grama stoji 6,31 eura. 

16. travanj 2024 17:35