StoryEditorOCM

AUKSONStavlja se lako, a čuva jako: pronašli smo praktični sustav za zaključavanje pente

Piše Promo
21. studenog 2023. - 09:58

Izvanbrodski motori, a osobito manje pente, često znaju biti meta kradljivaca. Najčešće oni koji nisu na neki način osigurani, što ipak otežava operaciju dugoprstićima. Osim dosta nezgodnih opcija osiguranja, tipa lanac i katanac, na tržištu je sve više raznih prilagođenih sustava za zaključavanje vijaka kojima se penta demontira s nosača.

Jedan od vrlo zgodnih sustava, zbog lake montaže, te kvalitetnih i čvrstih s obzirom na to da su izrađeni od inoksa, moguće je pronaći u internetskim trgovinama nautičkom opremom. Marka je Aukson, a način montiranja je otključavanje čvrste bravice s prednje strane i bočno otvaranje gornjeg kvadratnog profila koji prekriva stezne vijke, nakon čega se donji kvadratni profil samo izvuče. Osim što je domišljato konstruiran, ovaj je sustav zaključavanja i estetski ugodan.

Prikladan je za većinu izvanbrodskih motora, a mehanizam za zaključavanje prilagodljiv je različitim promjerima vijaka. Dug je 303 mm, a širok i visok 40 mm. Cijena ove praktične brave za pente na internetu je 47,86 eura. M. Š.

03. ožujak 2024 17:53