StoryEditorOCM

GC™ 100Sve vidi i prenosi na ekran plotera: predstavljamo Garminovu praktičnu nautičku kameru

Piše M.Š.
25. veljače 2023. - 11:04

Ako je plovilo kojim upravljate dugo više od 8 metara i ima kabinu, tada je i te kako korisno imati mogućnost vizualnog nadzora više točaka na palubi, oko broda, u kabini, pa i motornom prostoru. Zvuči skupo i teško ostvarivo, no razvoj tehnologije danas nudi takvu mogućnost po prihvatljivoj cijeni. I to bez razvlačenja žica po brodu, što je uvijek problematično.

Naime, kompaktna nautička kamera Garmin GC™ 100 za odašiljanje videozapisa ne treba kablove, već ih bežično prenosi putem WiFi konekcije izravno na kompatibilni brodski ploter, odnosno bilo koji drugi na istoj mreži. Pritom je s ploterom moguće upariti do sedam kamera, dok se istovremeno može pregledavati sadržaj s njih četiri. Videozapisi što ih kamera GC™ 100 odašilje u visokoj su rezoluciji, što omogućuje skiperu potpuno jasan uvid u stanje. Uz to je ova kamera učinkovita i u potpunoj tami, pa se može koristiti i za nadzor strojarnice plovila.

Izdržljivi i kompaktni dizajn i sigurni nosač za montažu, omogućavaju njezino lako postavljanje gotovo svugdje na plovilu. Ima oznaku vodootpornosti IPX7, što znači da može izdržati slučajno izlaganje vodi do 1 metra dubine u trajanju od 30 minuta. Napaja se putem kabela na brodskoj električnoj mreži od 12 ili 24 volta. Bežičnu kameru Garmin GC™ 100 možete kupiti u boljim nautičkim trgovinama, ali u internetskoj trgovini tvrtke Garmin Hrvatska  po cijeni od 419 eura.

26. travanj 2024 03:24