StoryEditorOCM

QUATIX® 7Sveznalica na zapešću: predstavljamo Garminov čudesni sat za ljude od mora

Piše M.Š.
14. siječnja 2023. - 10:38

Garminov novi multisport sat za ljude od mora Quatix® 7 objedinjuje najbolje funkcije sata sa svime što vam može trebati dok plovite. Stvoren za najteže morske izazove odlikuje se robusnim, a istodobno profinjenim dizajnom, kako bi vas dostojno predstavljao u svim uvjetima. Baterija mu traje čak 18 dana, a novost je da se osim mini botunima brojnim funkcijama upravlja i dodirom zaslona. Kada plovite, a niste za kormilom, možete kormilariti nakon aktiviranja aplikacije Autopilot, te pregledavati razne podatke, uključujući dubinu, broj okretaja motora, smjer i snagu vjetra, te mnoge druge parametre kad povežete svoj Quatix® 7 s kompatibilnim uređajima na brodu. Uz to je moguće i daljinsko upravljanje ključnim značajkama Garminovih višefunkcijskih zaslona, pa s bilo kojeg mjesta možete postaviti točke na ploteru ili označiti dobru poštu. Quatix® 7 je stalno budan časnik koji će vas pravovremeno upozoriti na nadolazeću promjenu morskih mijena ili na klizanje sidra.

Ako se natječete na regati, možete ne samo tempirati start, već ga i vizualizirati. Jednostavno stvorite virtualnu startnu liniju kako biste izmjerili vrijeme za savršeni start, a na raspolaganju vam je i funkcija pomoći pri okretu uz vjetar.

S njim na ruci imate i vrhunsku satelitsku navigaciju, zahvaljujući podršci za višestruki GNSS (GPS, GLONASS i Galileo). Također podržava i BlueChart G3 karte s integriranim Navionics® podacima, a dostupni su vam i brojni senzori, uključujući visinomjer, barometar za nadzor vremenskih uvjeta i elektronički kompas s tri osi.

Tijekom plovidbe na svoj Quatix® 7 izravno ćete primati e-poštu, poruke i upozorenja, a putem aplikacije Fusion-Link™ Lite možete upravljati brodskim audiosustavom. Uz sve to, stalno bilježi vaš puls i mjeri napor tijekom aktivnosti, čak i kad ronite (vodootporan je do 100 metara dubine), te pravi vaše dnevne biometrijske i zdravstvene pokazatelje. Težak je 79 grama, izrađen od nehrđajućeg čelika, ima veliki zaslon od 1,3" čitljiv i po jakom suncu, internu memoriju od 32 GB..., zapravo ima baš sve što vam treba ili može zatrebati dok ste na moru. Sat, navigacija i računalo na ruci. Da, i novčanik zahvaljujući opciji beskontaktnog plaćanja Garmin Pay. Tvrtka Garmin Hrvatska nautički Quatix® 7 GPS prodaje za 736,60 eura, model Sapphire s AMOLED zaslonom stoji 1047 eura, a najprestižniji 7X Solar, sa solarnim punjenjem, 1256 eura. 

18. travanj 2024 04:44