StoryEditorOCM

SILWY MAGNETICValovi valjaju, a čaša čvrsto stoji: ovaj inovativni njemački sustav čuva piće na brodu

Piše Promo
13. lipnja 2024. - 11:52

Odložiti čašu s pićem na brodu ponekad zna biti rizično, jer je neočekivani val u trenu može prevrnuti, pa i razbiti. Zato se na plovilima izbjegavaju staklene čaše, a uz to uvijek vodi računa o vjetru i valovima. Imajući to u vidu, ne čudi da je Silwy Magnetic System prije par godina dobio njemačku nagradu za inovaciju.

Riječ je o sistemu koji kombinira pljosnati okrugli magnet ugrađen u dno čaše od kvalitetne prozirne plastike, stakla ili kristala, s podatnim metalnim podloškom na čijem je dnu poseban gel sloj koji odlično prijanja na podlogu. Dakle, stavite podložak gdje želite, na njega čašu s pićem i ne bojite se prevrtanja. Jaki val eventualno može preliti malo tekućine preko ruba čaše, ali je pomaknuti neće. Ako je želite premjestiti, jednostavno odlijepite podložak, gel sloj malo očistite čistom vodom i možete ga ponovno koristiti.

U ponudi su magnetne čaše raznih oblika i namjena, ali i šalice za tople napitke koje mogu imati i poklopac sa zatvorenim otvorom za slamku. To sprječava prelijevanje tekućine i upadanje insekata. Cijene su različite, pa tako dvije prozirne čaše za vodu s podlošcima stoje oko 30 eura, šest lijepo dizajniranih čaša za vino oko 140 eura, dvije kristalne za pivo 50 eura... Čaše Silwy Magnetic moguće je kupiti u nautičkim internetskim trgovinama, a kod nas ih nudi i zadarska tvrtka Oktogon nautika. M.Š.

19. srpanj 2024 13:03