StoryEditorOCM

FLIRZa sigurnu plovidbu i u potpunoj tami: predstavljamo ručnu termalnu kameru Ocean Scout 320

Piše PROMO
15. rujna 2023. - 08:58

Plovidba noću uvijek je izazovna, a ponekad može biti i opasna ako se naleti na plutajuće predmete i prepreke na moru, poput neosvijetljenih plutača ili malih plovila. Da i ne spominjemo koliko teško zna biti uplovljavanje u nepoznatu divlju uvalu u potpunoj tami i traženje pogodnog mjesta za sidrenje ili privez.

No ako na brodu imate malu ručnu termalnu kameru Flir Ocean Scout 320, moći ćete u mrkloj noći sve jasno vidjeti, pouzdano upravljati plovilom i brzo reagirati u hitnim slučajevima. Robusna je, odlično zaštićena od vlage, a jasan vid u noći omogućuje njezin LCD zaslon visoke rezolucije s FLIR-ovom vrhunskom tehnologijom toplinskog senzora. Gotovo kao po danu vidjet ćete u potpunom mraku druga plovila, kajakaše, plutače ili plutajuće krhotine, ali i čovjeka u moru, odnosno člana posade ako kojim slučajem padne u more tijekom noćne plovidbe.

Ovaj moćna mala kamera za noćno gledanje ergonomski je oblikovana, sve upravljačke tipke su joj s gornje strane, a teška je samo 340 grama. Može se kupiti u internetskim trgovinama, a kako je riječ o uređaju vrhunske tehnologije, cijena joj je oko 2600 eura. M. Š.

15. rujan 2023 08:58