StoryEditorOCM

zlatni vezoviCijene za brodove od 8 do 16 metara: ovo su deset najjeftinijih i najskupljih marina na Jadranu

Piše OM
12. lipnja 2023. - 10:25

Cijene usluga u marinama diljem Jadrana ponovno su poskupjele. Konkretno: 72 marine u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori pvećale su cijene u prosjeku za 12 posto. 

O novim poskupljenima raspisali su se i Slovenci, naši vjerni nautički gosti, koji su prikupili podatke za dnevni vez plovila duljine od 8 do 16 metara. Kako navodi portal eNavtika, u nekim marinama bit će potrebno izdvojiti koji euro više za plaćanje struje ili vode. Cijene se kreću od 4 do 8 eura po plovilu, a ovise, naravno, o dužini plovila.

Ove godine najskuplja je Marina Brijuni, u koju ne smijemo zaboraviti uključena je ulaznica u Nacionalni park Brijuni za cijelu posadu plovila Među marinama u kojima je u cijenu uključen samo dnevni vez i dalje je najskuplja Marina Rovinj tvrtke ACI.

D-Marin, vlasnik četiriju marina na Jadranu, ove je godine značajno povećao cijene u odnosu na prošlu godinu. Najviše su poskupjele marine Borik, Dalmacija i Mandalina, a nešto manje marina Tribunj. Zbog visokih cijena među deset najskupljih našle su se čak tri njihove marine.

10 najskupljih marina na Jadranu u 2023.

image
eNavtika

10 marina s najjeftinijim dnevnim vezom u 2023.

image
eNavtika
23. travanj 2024 22:46