StoryEditorOCM

premijereDžepna podmornica, inovativni SUP i ‘hands free‘ kajak: tri proizvoda oduševila posjetitelje Boot Dusseldorfa

Piše OM
29. siječnja 2024. - 11:41

Boot Dusseldorf, najveći europski sajam nautike u zatvorenom, od 20.-28. siječnja u svom 55. izdanju okupio je čak 1500 izlagača iz 67 zemalja. Otvoreno more i ove je godine posjetilo kompleks Messe Dusseldorf odakle smo izviještavali o novitetima u svijetu nautike, a ovoga puta odlučili smo vam predstaviti tri nova proizvoda za slobodno vrijeme na moru koje su  izazvale ponajviše zanimanja posjetitelja. Riječ je o najnovijoj džepnoj podmornici marke Sublue, zatim inovativnoj električnoj dasci za padeling te na koncu novi proizvod tvrtke Tikki Factory specijalizirane za proizvode na napuhavanje.

Sublue Vapor

Sublue, stručnjak za džepne podmornice, lansirao je potpuno novi podvodni skuter koji se od svojih prethodnika razlikuje po tome što ga sada pokreće mlazni pogon (a ne propeleri). To mu daje još veću izvedbu, s ronilačkim brzinama koje prelaze granicu od 10 km/h. Uz težinu od samo 8 kg s baterijom, može radit do jednog sata pri maloj brzini, a do 20 minuta pri punoj brzini, dok se uklonjiva baterija može napuniti za otprilike 90 minuta. Ide i do 40 metara dubine. Cijena mu je 3000 eura bez PDV-a.

Tikki Factory Megascape

Proizvođač inovativnih proizvoda za napuhavanje (gangways, lazy bags...), Tiki Factory lansirao je novi koncept popularnog SUP-a. Ovaj "stroj", dužine 4,20i širine 1,5 metara ima četiri fiksna sjedala, dok straga dvije osobe također mogu veslati uspravno. Cilj je, kako su kazali, omogućiti ljudima koji se tek upoznaju s vodenim sportovima da uživaju u jedrenju bez straha od pada u vodu. SUP se također može prilagoditi za korištenje osobama s invaliditetom ili čak kao platforma za ronjenje ili snorkeling. Cijena mu je 1995 eura.

Pedayak

Pedayak je nova generacija “hands free” kajaka s pedalama i propelerom. Ova čudna letjelica s pedalama može se prilagoditi katamaranu, prau, trimaranu, sa ili bez jedra. Električni motor pokreće baterija koja se puni solarnim pločama koje su instalirane iznad glave, poput krova, ili na trampolinu trimarana. Pedayak je težak 40 kg, dok je propeler je zaštićen s dvije kobilice kako bi se osiguralo sigurno uzemljenje. Početna cijena mu je 4680 eura.

28. travanj 2024 02:47