StoryEditorOCM

SeariderFrancuzi u Düsseldorfu predstavili tri modela jet-skija na električni pogon, znaju se i cijene

Piše L. K.
4. veljače 2024. - 11:08

Na nedavnom sajmu u Düsseldorfu javnosti se predstavila nova francuska tvrtka Searider koja je izložila svoja tri električna modela jet-skija, dizajnirana tako da spajaju svijet motocikala sa svijetom ekstremnih sportova na vodi.

Naime, preko Searidera, dizajner Flavien Neyertz spojio je svoju ljubav prema motociklima, posebice motokrosu, sa svojom strašću prema sportovima na vodi kako bi ponovno otkrio svijet jet-skija. Nakon godina razvoja, rezultat je niz jet-skija na električni pogon.

Ovi hibridni strojevi, križanci motocikla i plovila, dostupni su u tri verzije. Blokove motora proizvodi Cblt Motors, inače vlasnik novog brenda Searider, kao i svu elektroniku, dok same baterijske ćelije isporučuje tvrtka Murata iz Sony grupe.

image

Model Searacer može se pohvaliti električnim motorom s 45 KS

Searider

Pogonski sklop uključuje potpuno električne modele s dva motora, u kombinaciji s kapacitetom baterije od 3,2 kWh po jedinici.

Do sada su otkrivene dvije verzije. Seacruiser, sa svojim vintage Vespa stilom, ima najveću brzinu od 55 km/h i autonomiju od 90 minuta. Ugrađeni motor je snage 30 KS, a sam jet-ski teži 70 kilograma i s lakoćiom postiže maksimalnu brzinu. Cijena? Početna je 22.800 eura.

image

Model Seacruise u vintage Vespa stilu

Searider

Searacer je, pak, dizajniran za entuzijaste koji uživaju u visokim performansama. S motorom snage 45 KS, može se pohvaliti najvećom brzinom od 77 km/h, dosegom od 50 minuta i težinom od samo 65 kg. Cijena ovog modela je 27.950 eura.

Konačno, Seacross je međumodel koji će biti lansiran u svibnju ove godine. Prema riječima dizajnera, ovaj model će biti više orijentiran na freeride, sa širim kutom upravljanja i nižom maksimalnom brzinom, ali s više okretnog momenta, nudeći bolje ubrzanje. Trebao bi biti lakši za rukovanje i zabavniji za vožnju, piše boatnews.com.

27. travanj 2024 21:59