StoryEditorOCM

PRESTIŽNA TITULAGarmin opet proglašen proizvođačem godine od strane Nacionalnog udruženja pomorske elektronike

Piše OM
11. listopada 2024. - 08:56

Garmin, najinovativniji i najprepoznatljiviji proizvođač pomorske elektronike na svijetu, po deseti put zaredom proglašen je Proizvođačem godine u kategoriji velikih proizvođača od strane članova Nacionalne udruge pomorskih elektroničkih sustava (NMEA) na godišnjoj konferenciji i dodjeli nagrada održanoj 19. rujna u Providenceu, Rhode Island.

Ova prestižna titula dodjeljuje se kompaniji koja se najviše ističe u industriji pomorske elektronike za izvrsnost u proizvodima, uslugama i podršci.

Garmin je također osvojio šest nagrada za Proizvod izvrsnosti u kategorijama multifunkcijskih prikaza (MFD), autopilota, multimedijalne zabave, automatskog identifikacijskog sustava (AIS), antena za satelitsku komunikaciju i pomorskih aplikacija. Ove nagrade biraju NMEA trgovci koji se specijaliziraju za ugradnju pomorske elektronike, kvalificirani tehničari NMEA i drugi proizvođači nautičke elektronike.

image

Garmin je nagrade dobio za čak šest proizvoda

Garmin

Ove godine, NMEA nagrade za Proizvod izvrsnosti za Garmin uključuju:

MFD – GPSMAP 9227

Ovaj 27-inčni ekran je najveći integrirani 4K ekran na tržištu, dizajniran za kapetane koji zahtijevaju najbolje. Uz superioran dizajn i performanse, pokreće ga procesor koji je sedam puta brži od prethodnih generacija. Uz novi Garmin BlueNet gigabitni mrežni sustav, korisnici imaju sveobuhvatnu povezanost s bržim mrežnim brzinama nego ikad prije. Garmin već 10 godina zaredom drži prvo mjesto u MFD kategoriji.

Osnovni komplet Reactor 40 za hidrauličke sustave sa SmartPump v2 pumpom

Reactor je prvi Garminov autopilot za rekreativnu plovidbu koji koristi AHRS tehnologiju, s mogućnošću jednostavne instalacije i mnogim korisnim značajkama. Uz novi ekran s rubovima od stakla, GHC 50 autopilot instrument ne samo da izgleda dobro, već i olakšava navigaciju. Ovo je Garminova 12. uzastopna nagrada u kategoriji autopilota.

Nautički sustavi za zabavu – Fusion Apollo RA770 stereouređaj

Ovaj pomorski zabavni sustav bio je prvi svjetski pomorski stereo s dodirnim zaslonom koji podržava Apple AirPlay, ugrađeni Wi-Fi i mogućnosti dijeljenja zvuka. Ovo produžuje Garminovu pobjedničku seriju u kategoriji multimedijalne zabave na devet godina.

AIS – Cortex M1 Hub

Kombinirajući naprednu tehnologiju izbjegavanja sudara s proaktivnim upozorenjima, Cortex M1 hub nudi brzi smartAIS transponder i daljinsko praćenje plovila kako bi upozorio brodare na rizike sudara, pružajući ključne informacije za lakšu i učinkovitiju komunikaciju. Ovo je treća uzastopna pobjeda za Garmin u AIS kategoriji.

Antena za satelitsku komunikaciju – inReach Mini 2 Marine Bundle

Lagani i kompaktni GPS satelitski komunikator omogućuje dvosmjerno slanje poruka i praćenje, pružajući veću sigurnost na vodi. U slučaju nužde, korisnici mogu aktivirati interaktivnu SOS poruku za Garmin Response, međunarodni centar za hitnu pomoć koji radi 24/7. Uz prikladnu montažu za čamac, omogućuje brz pristup kad je to potrebno.

Pomorske aplikacije – ActiveCaptain

Besplatna mobilna aplikacija za moreplovce, ActiveCaptain je sveobuhvatni pratilac za Garminovu pomorsku elektroniku, omogućujući jednostavno upravljanje sadržajem, pristup kartografiji, automatsku isporuku najnovijeg softvera, planiranje izvan plovila, povezane usluge i još mnogo toga.

 

 

17. listopad 2024 11:54