StoryEditorOCM

GARMINNovi član obitelji Force Kraken od 48 inča: Kratka noga za male brodice

Piše M.Š.
17. listopada 2024. - 11:00

Poznata i popularna Garminova serija trolling motora Force Kraken dobila je prinovu s kraćom osovinom od 48 inča zbog koje se bolje i lakše prilagođava potrebama montaže na manje barke i brodice. Već predstavljena starija braća Krakena imaju osovine duge 63, 75 i 90 inča.

Kao najsnažniji motor za trolling dostupan na tržištu rekreacijskog ribolova, Kraken je projektiran s okretnim nosačem za jednostavnu ugradnju na brodove gdje je prostor na pramcu ograničen i nudi ribičima vrhunske funkcije, naprednu preciznost i besprijekornu integraciju.

Budući da posjeduje Garminovu najprecizniju tehnologiju pozicioniranja plovila s višepojasnim GPS signalom i integriranim AHRS-om (referentni sustav za položaj i smjer) kako bi se plovilo zadržalo na jednome mjestu, s njim možete biti potpuno usredotočeni na ribolovne aktivnosti.

Elektromotor mu je bez četkica, a propeler visoke učinkovitosti, pa proizvodi100 lbs potiska na 36-voltnom sustavu ili 80 Ibs na 24-voltnom prema ISO (Međunarodna organizacija za standardizaciju) standardu statičkog mjerenja potiska. Uz to, vrlo je štedljiv u potrošnji energije, pa se s njim na pramcu može računati cijeli dan ribolova. Tu je i mogućnost bežične integracije s Garmin ploterima i pametnim satovima, što omogućuje stvaranje ruta, uzoraka i tragova koje motor za trolling prati tijekom lova. Kraken je projektiran za teške morske uvjete, te je potpuno otporan na koroziju i podržan 3-godišnjim jamstvom.

Tvrtka Garmin Hrvatska prodaje crni model Krakena od 48 inča putem svoga webshopa za 4399,99 eura, s tim da se s njim dobiva i GT56UHD sve-u-jednom sonda, koja integrira Ultra High-Definition ClearVü i SideVü sonar za skeniranje zajedno s CHIRP sonarom za izvrsnu jasnoću prikaza.

17. listopad 2024 11:02