StoryEditorOCM

marina kaštelaFoto i video: svečano otvoreni 14. Hrvatski dani male brodogradnje i turizma, posjetitelje očekuju brojni noviteti i bogat program

Piše OM
12. svibnja 2022. - 17:44

U Marini Kaštela u četvrtak su svečano otvoreni 14. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turizma. Ova manifestacija nautike i turizma, u mnogočemu je posebna, pa je tako jedina u Europi, koja se organizira neprekidno i tijekom protekle dvije korona godine.

Svečani čin otvorenja, svojim dolaskom, uveličali su i dragi gosti, predstavnici državnih tijela, jedinica lokalne i regionalne samouprave, turističkih zajednica, gospodarske komore, partneri i domaćini manifestacije.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Prisutnima su se tako obratili i istakli značaj manifestacije u nautičkom i turističkom pogledu:

- Ministarstvo turizma i sporta, državni tajnik Tonči Glavina

- Županija Splitsko-dalmatinska, dožupan Stipe Čogelja

- Direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić  

- Gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović

- Direktorica TZ Kaštela, Nada Maršić

- Direktor TZ SDŽ,  Joško Stella

- U ime Predsjednika HGK Luke Burilovića,  Predsjednik HGK Županijske komore Split, Joze Tomaš

- Predstavnik pokrovitelja OTP Banke, Mario Bebić, Voditelj tima za mikro i malo poduzetništvo Split

- Denis Hrelja Poslovni tajnik Strukovne grupe i viši stručni suradnik u HGK – ŽK Pula

- Predsjednik organizacijskog odbora, Branimir Matijaca

- Predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje, Damir Skelin

Čast da otvori 14. Hrvatske dane male brodogradnje i turizma pripala je državnom tajniku Ministarstva turizma i sporta, Tonču Glavini nakon čega su svi prisutni, kako i priliči mjestu, nazdravili manifestaciji Kaštelanskim crljenkom uz zajedničku sliku.

Za posjetitelje manifestacije ulaz je besplatan, a otvorena je od danas, četvrtak, od 13 do 19 sati, petak i subota od 10 do 19 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati.

Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih i nešto stranih proizvođača dužine od 5 do 12 metara cijenom prilagođenih potrebama i mogućnostima domaćih kupaca, uz sajamske predsezonske cijene i mogućnost brze isporuke. 

Ponudit će se neke premijere i noviteti kao što su novi 10 metarski gumenjak Bura 10 i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB. 

image

SuperRib gumenjaci

Božidar Vukičević/Cropix

Zainteresirane će razveseliti ovogodišnja iznimno bogata ponuda vanbrodskih motora: SUZUKI, HONDA, TOHATSU, YAMAHA, MERCURY, SELVA, MARINER, kao i brodskih motora: VM, Lombardini i Craftsman, uz prigodne popuste i brzu isporuku. 

Premijerno će svoje proizvode izložiti i hrvatska marka ronilačke opreme ZERO –X iz Zagreba, u ponudi koje su i nove linije karbonskih peraja i podvodnih puški  napravljenih u kombinaciji karbona i plemenitog drva.  

Bogata je i ponuda proizvoda namijenjenih adventure i outdoor turizmu koja uključuje: ATM vozila, kajake, supove i step supove renomiranih proizvođača, e foil daske, scubajetove,  vodene parkove i igračke za vuču, mini katamarane, pedaline i brojne druge proizvode i atrakcije.

image

Colnago i Rand brodovi domaće proizvodnje

Božidar Vukičević/Cropix

Proširena je i ponuda namijenjena luksuznom turizmu koja uključuje: bazene,  bazensku i SPA opremu, pergole te staklene verande i namještaj. 

Uz tradicionalno izlaganje vozila renomiranih svjetskih proizvođača, iznimna je i ponuda električnih vozila. Uz club car i golf vozila,  tu su motocikli, bicikli, romobili, trokolice i druga električna vozila. Ista su namijenjena za osobne potrebe kao i atraktivnu turističku rentu, a sve uz sajamske popuste kao i subvencioniranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

image

Katarmaran na napuhavanje, SmartKat

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image

Italmar gliseri

Božidar Vukičević/Cropix
image

Ultra laka sup daska Smart Sup

Božidar Vukičević/Cropix
23. travanj 2024 21:50