StoryEditorOCM

ruta od 12 miljaKaštelanska regata više od desetljeća okuplja istinske zaljubljenike u jedrenje, u subotu je na redu 11. izdanje

Piše SD
22. rujna 2022. - 10:25

U subotu, 24. rujna, kaštelanskim će se zaljevom razviti brojna jedra svih vrsta jedrilica koja će se natjecati na 11. izdanju Kaštelanske regate u organizaciji Pomorskog sportskog društva Giričić iz Kaštel Gomilice.

Riječ je o regati koja više od desetljeća okuplja istinske zaljubljenike u jedrenje, a u subotu se očekuje barem 25 brodova koji su svrstani u “open“ kategoriju, bez ikakvih ograničenja. Naravno, brodovi će biti podijeljeni u grupe ovisno o dužini, očekuje se da će u subotu biti ukupno pet grupa.

Start regate planiran je za 10 sati, jedrit će se na rutu dugoj 12 nautičkih milja po kaštelanskom zaljevu. Završetak regate planiran je za 17.30 sati, a od 18 sati počet će svečana večera uz dodjelu medalja i pehara najboljim posadama, u restoranu Spinnaker u Marini Kaštela.

U dosadašnjih 10 izdanja regate najuspješniji kormilar bio je Ćiro Vrančić koji je triput slavio na Kaštelanskoj regati.

Prijave za regatu vrše se preko web stranice PSD Giričić, giricic.hr,  a organizatori iz Jedriličarskog kluba Giričić, koji je dio istoimenog društva, vjeruju kako će subotnja regata biti zanimljiva i uzbudljiva kao sve do sada.

Naravno, uz sportski odnosno natjecateljski dio, Kaštelanska regata je među jedriličarima poznata i kao društveni događaj, važan za promociju jedrenja, turizma u Kaštelima te uspješnog Pomorskog sportskog društva Giričić.

Za organizaciju regate zadužen je upravni odbor JK Giričić na čelu sa predsjednikom kluba Željkom Bedalovom, a važno je naglasiti da podršku regati daju svi članovi kaštelanskih klubova. 

25. travanj 2024 11:55