StoryEditorOCM

MARINA KAŠTELANi požar nije omeo Dane male brodogradnje da uplove u sretno 13. izdanje

Piše Jakov Žarko
31. svibnja 2021. - 15:23

Marina Kaštela tijekom idućih mjesec dana ugostit će dva velika događaja.

Uz Europsko prvenstvo u jedrenju, koje je na rasporedu krajem lipnja, od 10. do 13. lipnja startaju "Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija" i uplovljavaju u svoje 13. izdanje.

- Trud, želja i zalaganje svih sudionika ove manifestacije doprinijela je još jednim "Hrvatskim danima male brodogradnje i turističkih atrakcija" u Marini Kaštela, na kojima je naglasak u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača, kao i na izlagače iz segmenta nautike i turizma, koji su isključivo domaće tvrtke.

Vrijeme u kojem živimo samo je potvrdilo važnost naše misije koja je punih 13 godina naglašavala domaću proizvodnju. Motorni brodovi, gumenjaci, brodska, nautička, plažna, ribolovna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila, kao i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi tek su mali dio ovogodišnje ponude - kazao je Branimir Matijaca, koji se medijima obratio u ime organizacijskog odbora.

Višegodišnju iznimnu suradnju s organizatorima pohvalila je Silvija Bareša u ime OTP banke kao pokrovitelja i dodala kako se ovaj događaj organizira, između ostalog, i na dobrobit razvoja kako male brodogradnje kao gospodarske grane, tako i širenja turističke ponude.

image
Organizatori četverodnevnog programa
Ante Čizmić/Cropix

- Izuzetno nam je drago što su se i ove godine stvorili uvjeti za održavanje sajma. Eto, koliko god je utjecala na naš način života i prekinula mnoge tradicije, korona ipak nije poremetila kontinuitet manifestacije. Financiranje i poticanje hrvatskih poduzetnika, a posebno proizvodnih djelatnosti jedan je od najbitnijih segmenata našeg poslovanja i upravo zato i jesmo prisutni kao sponzor od samih početaka održavanja sajma - kazala je Bareša.

Kapetan Josip Berket, vlasnik nautičkog kompleksa, zahvalio je zapovjedniku vatrogasaca iz Kaštel Gomilice koji su brzom intervencijom spriječili veću tragediju u marini na čijim su vezovima u subotu navečer planule jahte.

- Srećom nema ozlijeđenih osoba ni ekološkog onečišćenja, pa možemo nastaviti s normalnim radom i životom. Na kraju nam je dobro došla mala brodogradnja da idemo starim stopama, da idemo naprijed - naglasio je Berket.

Gradonačelnik Denis Ivanović ustvrdio je da je nastavak organiziranja ove manifestacije još jedna potvrda kako se Kaštela kao destinacija prepoznaju i razvijaju u nautičkom i turističkom smislu.

image
Silvija Bareša, Joško Berket i Denis Ivanović
Ante Čizmić/Cropix
24. travanj 2024 14:35