StoryEditorOCM

ulaz je besplatan!U četvrtak počinju 13. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija, bogat program dovoljan je razlog da posjetite Marinu Kaštela

Piše OM
8. lipnja 2021. - 14:53

Početak Hrvatskih dana male brodogradnje i turističkih atrakcija je u četvrtak, 10. lipnja od 13 sati, a manifestacija traje do nedjelje 13. lipnja do 17 sati. Ulaz je kao i uvijek do sada besplatan, ističu organizatori.

Na ovoj manifestaciji naglasak u moru je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača među kojima su premijere već najavili „Bura“ i „Colnago“ a vjerujemo kako će ih biti i još.

Ponuda izlagača iz segmenta nautike i turizma bit će čak i bogatija nego prošle, COVID godine održavanja, a osnažit će se ponuda ribolovne opreme uz uvijek izraženu ponudu nautičke opreme koju će na dvostruko većoj površini nego inače predvoditi Lalizas Marina Stores.

Plažna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio su i ovogodišnje manifestacije.

Naravno, ni ove godine neće nedostajati zabavnih i animacijskih programa koji zbog epidemioloških razloga s kopna sele u more.

Natjecanje Kajak kontra SUP-a, s nagradnim fondom od 4000 kn, posebno je zanimljivo. Prijave će biti moguće na izložbenom prostoru Surfmanie od četvrtka od 13 sati, nakon otvorenja manifestacije Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija.

Početak natjecanja je u subotu u 11:30 sati. Tako će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci.

Ukoliko bude interesa, Surfamania se sprema organizirati i „Utrku u kotaču na vodi“.

Što se predstavljanja drugih projekata tiče, ističemo Jedriličarski klub Marina Kaštela i njihovu prezentaciju organizacije Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori, već tradicionalni Happy hour Turističke zajednice Kaštela i predstavljanje turističke ponude Kaštela te kao novost, predstavljanje Interreg projekta SASPAS „Safe Anchoring and Seagrass Protection in the Adriatic Sea“ čiji je cilj očuvanje i obnova morskih cvjetnica kroz postavljanje sigurnih sidrišta.

- Naravno, ovo nije sve, al' svakako već i prije spomenuto, dovoljan je razlog da posjetite Marinu Kaštela od četvrtka do nedjelje - kažu organizatori 13. Hrvatskih dana male brodogradnje i turističkih atrakcija.

PROGRAM DOGAĐANJA

10.06.2021. – ČETVRTAK – Prvi dan izložbe

13:00 sati CEREMONIJA SVEČANOG PODIZANJA ZASTAVE I INTONIRANJA HIMNE REPUBLIKE HRVATSKE NA CENTRALNOM PLATOU

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila Promotivni zabavno animacijski programi za djecu i mlade

15:00 sati JEDRILIČARSKI KLUB MARINA KAŠTELA - Prezentacija organizacije Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori

19:00 sati – zatvaranje 1. dana izložbe

11.06.2021. – PETAK – Drugi dan izložbe

10:00 Otvaranje

11:00 sati CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA NA VIP Spinnaker terasi
Državna himna, kratka obraćanja – službeno otvaranje manifestacije
Obilazak izložbenog prostora

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila Revijalna natjecanja i prezentacije brodograditelja, morski prostor Marine Kaštela

13:00 sati Prezentacija Interreg projekta SASPAS „Safe Anchoring and Seagrass Protection in the Adriatic Sea“ (Cilj projekta je očuvanje i obnova morskih cvjetnica kroz postavljanje sigurnih sidrišta)

14.00 sati Prezentacije poslovnih programa institucionalnih partnera izložbe

18:00 HAPPY HOUR Turističke zajednice Kaštela – predstavljanje turističke ponude Kaštela

20.00 sati Večer izlagača (zatvoreno druženje izlagača uz prigodni program)

12.06.2021. – SUBOTA – Treći dan izložbe

10:00 Otvaranje

11:30 sati SURFMANIA NATJECANJE Kajak kontra SUP-a

12:00 sati SURFAMIA NATJECANJE Utrka u kotaču na vodi (uvjetno, ovisno o broju prijava)

14:00 do 17:00 Promotivni zabavno animacijski programi

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

13.06.2021. – NEDJELJA – Četvrti dan izložbe

10:00 Otvaranje

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

12:00 do 17:00 Promotivni zabavno animacijski programi za djecu i mlade

17.00 sati – Zatvaranje Hrvatskih dana male brodogradnje i turističkih atrakcija

12. travanj 2024 14:43