StoryEditorOCM

nautički sajamOtvoren Cannes Yachting Festival: donosimo pregled deset premijera brodova od 8 i 11 metara

Piše M. I.
13. rujna 2023. - 14:55

U utorak je započeo Cannes Yachting Festivalu 2023., uz sajmove u Genovi i Düsseldorfu najvažniji europski sajam s uvjerljivo najviše premijera brodica i jahti.

Organizatori se mogu pohvaliti s brojkama koje su uistinu impozantne: na sajmu je izloženo više od 650 brodova, raznih veličina - od 5 do 50 metara - koji su praktički nedavno napustili najprestižnija francuska i međunarodna brodogradilišta, prijavljeno je više od 600 izlagača, akreditirano je gotovo 600 novinara, a očekuje se oko 55 tisuća posjetitelja koji će obići sajam do nedjelje, 17. rujna.

Sajam se kao i do sada, održava u srcu francuske rivijere, Cannesu, na dvije lokacije. Vieux Port je u potpunosti posvećen motornim plovilima gdje ih oko 540, dok je druga lokacija, Port Canto rezervirana za brokerski sektor i vodene sportove. Port Canto dočekuje svijet jedrenja sa 115 brodova u rasponu od 10 do 30 metara, uključujući oko 30 novih modela,

Ove sezone očekuje se čak 130 svjetskih premijera brodova koji su upravo izašli iz tvornica i nedavno porinuti u more samo kako bi se predstavili u Cannesu.

image

Otvaranje sajma

Cannes yachting festival/Abracadabra Studios

Kao novinu za ovogodišnje izdanje, organizatori su uredili sajmeni prostor za male brodove, fokusiran na plovila duljine između 8 i 11 metara., i to u novoj marini s pontonima smještenoj u Staroj luci na Pantieru. Tu je privezano oko 50 brodova

Također, sajam nudi bogat izlagački dio za dobavljače opreme, proizvođače motora, servisne tvrtke, charter sektor, startup-ove u nautičkom svijetu, te asortiman za zabavu na moru.

Mislilo se i na ekologiju, pa je u sajam uvrštena Zelena ruta, dio posvećen ekološkim inovacijama gdje će više od 60 izlagača predstaviti ekološki učinkovita rješenja za smanjenje utjecaja pomorske industrije na okoliš na more i morske ekosustave. Zelena ruta nalazi se u obje luke.

Od izložbenih brodova izdvojili smo manje i našem budžetu dostupnije primjerke, i to prema odabiru portala powerboatandrib.com.

Leisure 28, Rand boats, Danska

S 8,44 metra, Leisure 28 savršen je jednotrupac za ljubitelje motornih čamaca i one koji traže savršenu kombinaciju modernog skandinavskog dizajna i sirovih performansi. Leisure 28 jedno je od najpopularnijih dizajnerskih plovila u svojoj kategoriji. Minimalistički pristup i elegantne, ali jednostavne linije definiraju što zapravo znači luksuz na moru.

image

Leisure 28

Speed 28, Silent yachts, Italija

Speed ​​28 je brod koji kombinira futuristički dizajn sa završnom obradom superjahte što predstavlja svjetsku promociju za brend Silent Yachts. Pokreće ga najsuvremeniji eD-TEC pogonski sklop, uključujući pomoćnu foliju i solarne ćelije ugrađene u krov. 

image

Silent yacht speed 28

Sun sport 250, Sea Ray, SAD

Asortiman Sun Sport pruža vlasnicima plovila za razonodu priliku da uživaju u najsportskijem i najsigurnijem ‘kabrioletu‘ u svojoj klasi. zahvaljujući podvodnom pontinu, brod je idealan ako volite podvodne aktivnosti, skijanje na vodi i slično.

Naravno, tu je i odlično opremljena kabina za zaštitu od vremenskih nepogoda.

image

Sun sport

Nautica 800, Nautic yachts, Poljska

Nautic 880 također ima premijeru u Cannesu. Odlikuju ga funkcionalan dizajn, tehničke karakteristike i kompaktne dimenzije. Uz kabinu brod ima lijepu terasu na stražnjem dijelu,

image

Nautic 800 Render

Terra nauta 30, Terra nauta yachts, Hrvatska 

Hrvatski proizvod inspiriran tradicionalnim dalmatinskim brodom guc. Hvale ga zbog snage, retro izgleda i elegancije

image

Terra nauta yacht

Ryck 280, Hanse yachts, Njemačka

Njemačka marka brodova Hanse Yachts nudi jednotrupac, Ryck 280. Dostupno je šest konfiguracija, od Speed ​​& Performance do Dive & Climb i Surf & Fun.

image

Ryck 280

Cormate T28, Cormate, Norveška

Predstavljen za svjetsku premijeru, Cormate T28 jednotrupni je brod dizajniran u Norveškoj s upečatljivim detaljima. 

image

Cormatet 28

Canelli 30, Canelli yacht, Italija

Budući da je težina ključna za udoban brod visokih performansi, Canelli Yachts odlučio je upotrijebiti infuziju smole Vinylester za izradu jednotrupca kako bi bio što lakši. Uključuje dva sloja za povećanje vodonepropusnosti, stabilnosti i brzine broda.

image

Canelli yachts

09. svibanj 2024 20:25