StoryEditorOCM

NOVI BROJ OTVORENOG MORAStiže rekordna čarterska sezona, novih brodova ni za lijek

Piše OM
6. svibnja 2022. - 08:15

Između Uskrsa i Prvoga svibnja krenula je ovogodišnja nautička sezona, a Croatia Boat Show bio je zadnja prilika da usporedimo nove modele brodova prije nego što ih vlasnici i iznajmljivači ubace u žrvanj eksploatacije.

Prema onome što smo mogli vidjeti u splitskom mandraču, i dalje je najveći dio ponude usmjeren prema turističkom sektoru, koji se može nositi s povišenim cijenama jer računaju kako će od gostiju sve to moći naplatiti.

Sudeći po najavama i rezervacijama, unatoč ratovima i virusima, očekuje se rekordna sezona, što je jasan signal domaćim nautičarima da ove godine svoje đite planiraju u lipnju, prije stampeda stranih gostiju.

U novom broju Otvorenog mora, uz pregled sajamskih noviteta, donosimo i prijedlog sedmodnevne đite s polaskom iz splitske regije s uputama za odabir lokacija za sigurno privezivanje i sidrenje. Ako na brodu imate saildrive pogon, svakako preporučujemo stručni pregled sa savjetima za održavanje tog naoko jednostavnog, a opet kompleksnog sustava.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Za svibanjski broj isprobali smo osammetarski motornjak Bavaria S29 Open, nevjerojatno prostranu njemačku jahticu za sigurno i ugodno krstarenje. Donosimo i priču o tajni uspjeha jedriličara splitskog Mornara koji dominiraju svjetskim ljestvicama u klasi Ilca 7 (laser).

U ribolovnoj sekciji savjetujemo kako najbolje iskoristiti volka i što zapravo pojedine vrste riba jedu u prirodi.

image
Duško Marušić/Cropix

Uz druge savjete Šime Duvančića, pročitajte pomorsku kroniku Marijana Žuvića, kolumne Tonke Alujević, Ede Šegvića, Alena Solde, Vanje Valtrovića, Damira Višića i još mnogo toga što Otvoreno more čini najpoželjnijom revijom za sve ljubitelje mora i plovidbe. 

image

Naslovnica radna More

26. travanj 2024 20:24