StoryEditorOCM

IOM Trofej ZentaU Splitu se ovoga vikenda održava Otvoreno prvenstvo Hrvatske za radio upravljane jedrilice u klasi One metre

Piše Sandra Barčot
11. veljače 2022. - 14:29

Splitski jedriličarski klub Zenta ovog vikenda (12. i 13. veljače) domaćin je Otvorenog prvenstva Hrvatske za radio upravljane jedrilice i to klase „one metre”. Radi se o regati naziva IOM Trofej Zenta, koja će u svom 21. izdanju okupiti u lovu na naslov prvaka države, i seniore i juniore, a očekuje se nastup tridesetak kormilara koji s modelom broda upravljaju s kopna s joystickom u rukama.

Regatno polje bit će postavljeno ili ispred klupskih prostorija u uvali Zenta ili u susjednoj vali Trstenik. Start prvog plova, a odjedri ih se preko 20, je zakazan za subotu nešto iz podne. Samo premjeravanje modela bit će obavljeno dva sata prije natjecanja, znači s početkom u 10 sati.

Prvenstvo Hrvatske se boduje i za nacionalnu rang listu klase One metre, ali i za Kup Hrvatske.

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

Ujedno je u subotu, uoči ovog dvodnevnog nadmetanje zakazana i jedna svečanost i to u 10.30 sati. Radi se o ceremoniji otvaranja Nacionalnog centra jedriličarskog modelarstva u Lučici Zenta (adresa Cvjetna 1).

Novouređeni prostor omogućit će daljnji razvoj jedriličarskog modelarstva gdje imamo brojne titule svjetskih i europskih prvaka, a sve s ciljem cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja kompetencije za daljnji razvoj djece i mladih kroz tehničku kulturu i sport.

Nastavak edukacije djece, izrada modela ali i učenje vještina jedrenja, provodi se u sklopu rada Jedriličarskog kluba Zenta i predsjednika Damira Dominovića, a uz podršku Hrvatskog jedriličarskog saveza i predsjednika Zlatka Taritaša.

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix
18. travanj 2024 23:00