StoryEditorOCM

lov na velike trofejeKaštelani po prvi puta domaćini nadmetanja u big game ribolovu: sudjelovat će dvadesetak ekipa, a sve će noćiti na moru

Piše Sandra Barčot
19. kolovoza 2021. - 13:15

Po prvi puta i Kaštelani su domaćini međunarodnog kvalifikacijskog nadmetanja u big game ribolovu „Offshore World Challenge Giričić 2021.”

Zajedničkim snagama Sportsko ribolovno klub „Big game Dubrovnik” i Ribolovno sportski klub „Giričić” iz Kaštel Gomilice, od 19. do 21. kolovoza ugostit će dvadesetak ekipa i organizirati dvodnevni ribolov na velike trofeje: plavoperajne tune, iglune, iglane, trupe dugokrilce, lampuge i luce.

Lovit će se po sistemu „ulovi i pusti” odnosno „catch and realase”, tek je dozvoljeno „vaditi” ribu iz mora i to tunu težu od 40 kilograma koja se dovodi na vaganje.

- Osim pokala za plasman, najbolja ekipa osvojit će i pozivnicu za sudjelovanje na svjetskoj smotri big-game ribolovaca dogodine u Kostarici. A nagradit ćemo i posadu sa najtežom tunom, s trofejnim ulovom – saznajemo od Nikša Jureškina, predsjednika Društva Giričić, kao i to da će ribolovna zona biti u obuhvatu svojevrsne „kocke”.

- Lovit će se dva dana, petak i subotu na prostoru od Drvenika, Šolte do Biševa, a noćit ćemo u uvali Taršće na Paklenim otocima – kazuje nam Jureškin i jednu „novitadu” u njihovom nadmetanju: zajedničko noćenje ekipa na moru, bez klasičnih povrataka na kopno nakon svakog ribolovnog dana.

No zato će svečanost proglašenja pobjednika ipak biti na kopnu. U subotu navečer u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici, kada ćemo doznati od suca nadmetanja Tonćija Lukete, tko je imao najviše bodova, najviše ulovljenih i puštenih riba, te koliko je tuna dovedeno na vaganje, s kojom ukupnom kilažom.

image
Ribolovna zona
27. travanj 2024 04:10