StoryEditorOCM

BIG GAME FISHINGLov na velike trofeje u Komiži: donosimo izvještaj i poredak nakon prvog ribolovnog dana

Piše S. BARČOT
26. srpnja 2024. - 14:55

Prvog ribolovnog dana, tridesetak posada koje love u komiškom akvatoriju zabilježilo je 14 aktivnosti na moru, od toga jedna je tuna donesena na vaganje i to ona ulovljena od ekipe “Rodman” kapetana Pere Jeličića, koji su ribu na štapu imali već u 10.37 minuta, a počelo se loviti u 9 sati. No, nažalost, tuna nije validna, lakša je od 40 dopuštenih kilograma za vaditi je na palubu broda i donijeti na vaganje.

Bodove su posadama donijele ukupno 11 uhvaćenih i puštenih tuna, po sistemu “catch and release”, a dvije tune su nažalost otpale.

Na liderskoj poziciji je iskusni ribolovac Mato Violić Matuško i njegov tim “Fishwalker” sa 1680 bodova, odnosno sedam tuna na štapu gdje je bilo i duplih hvatanja, double strike.

Drugi su crnogorski reprezentativci sa 480 bodova odnosno dvije bodovane tune koje idu na konto ekipi “Palmom strike” i kapetana Denisa Mandića.

Dok sa istim brojem bodova 240, trenutno treće mjesto ima tim “Nevera” iz Trpnja sa kapetanom Antom Benićem i ekipa “Corto”, iz kaštelanskog kluba “Giričića” aktualnih svjetskih prvaka, sada sa kapetanom Bepom Svalinom.

image

Detalj s jučerašnjeg starta natjecanja

Nikola Vilić/Cropix
06. rujan 2024 15:54