StoryEditorOCM

IZ PRVE RUKENaš svjetski prvak u big game fishingu izvukao golemog lignjuna s 800 metara dubine, evo priče

Piše Sandra Barčot
9. srpnja 2024. - 10:29

Gordon Svalina, aktualni svjetski prvak u big game ribolovu na velike trofeje, poglavito tune, ima ribolovne sreće i u drugim ribolovnim avanturama.

U akvatoriju Herceg Novog, u Crnog Gori, s prijateljem Gligom Mitrovićem, ulovio je lignjuna teškog više od 4 kilograma.

- Bio sam kod prijatelje Denisa Mandića, crnogorskog reprezentativca u big game ribolovu i naravno da smo bili na u ribolovu. Ukačio sam na 800 metara dubine lignju, lignjuna ne znam joj točan naziv tešku više od četiri kila. Baš je dobar ulov – kazuje nam Svalina, hrvatski reprezentativac na velike ribe, član kaštelanskog kluba Giričić iz Kaštel Gomilice, koji je sa svojom ekipom "Corto" uvijek na postolju i domaćih i stranih natjecanja.

image

Gordon Svalina sa ulovom u akvatoriju Herceg Novog

Privatni album

A upravo njegov klub je domaćin i velikog nadmetanja u big gameu, koji se održava od 6. do 10. kolovoza u akvatoriju Rogoznice, te ga izuzetno raduje najava dolaska brojnih međunarodnih posada, koje žele loviti tune, iglune, iglane, lice u našem akvatoriju.

A na hrvatskim nadmetanjima redoviti su gosti i crnogorski ribolovci, posada „Palmon strike” iz Herceg Novog, kapetana Mandića, koji će prvo u Komižu, na međunarodno izlučno big game nadmetanje u organizaciji domicilnog kluba od 24. do 28. srpnja.

Nakon akvatoriji Visa, produžit će u Rogoznicu, na drugo međunarodno natjecanja, u organizaciji Kaštelana.

Te su sada štapove "brusili" i lovom na mekušce, na lignjune...

Gdje su uknjižili još jedan fascinantan ulov!

image

Aktualni svjetski prvaka u big game ribolovu Gordon Svalina ima novi trofej 

Privatni album
03. rujan 2024 12:22