StoryEditorOCM

big game fishingNikad jača konkurencija: na omišaljskoj rivi svečano otvoren 18. BIG OM!

Piše OM
24. kolovoza 2023. - 11:13

Sinoć je na omišaljskoj rivi svečano otvoren 18. BIG OM! Čak 36 posada s preko 150 natjecatelja prijavilo se na ovogodišnji omišaljski međunarodni kup u lovu na veliku ribu. Svima njima je cilj uloviti što više tune i osvojiti prvo mjesto koje donosi direktan plasman na svjetski kup u Kostariki. No to neće biti nimalo lako jer ovogodišnje ekipe imaju zavidno iskustvo u ribolovnim avanturama.

- Nikada do sada nismo imali više interesa i sudionika! Nikada nije bila jača konkurencija! Očekujemo tri napeta ribolovna dana. To je najljepši poklon za 18. izdanje BIG OM-a i priznanje da je naše natjecanje doseglo svoju zrelost, a Omišalj pretvorilo u prepoznatljivu destinaciju u lovu na veliku ribu. Tome su svakako doprinjeli i izvrsni plasmani u Kostariki naših pobjednika koji su znanje i ribolovne vještine prezentirali u najboljem svijetlu.

image

Kapetani 36 posada koje se natječu u prijateljskom ozračju uoči otvaranja natjecanja

Tijekom svih ovih godina ulagali smo i inzistirali na kvalitetnoj organizaciji sportskog natjecanja. To nam se sada vraća na najbolji mogući način. Uz naše domaće posade iz regije pristigao je velik broj posada iz Slovenije, BiH, Srbije i Italije, a po prvi put pristigle su posade iz Dalmacije", rekao je Tomo Sparožić ističući kako su veliki doprinos ovogodišnjem natjecanju posebno dali članovi omišaljskog ribolovnog društva Zubatac te Općina Omišalj i TZ Omišalj.

Svečano otvorenje privuklo je i velik broj gostiju koji su imali priliku uživati u gastronomskim tuna delicijama u izvedbi konobe Mulić i zaplesati uz taktove grupe Kantriders.

U Omišlju nas naredna tri dana očekuje obilje natjecateljskog duha, vrhunskih gastronomskih zalogaja i zabave uz grupu Fortunal i Kantriders.

Već jutros nakon što su se impozantni i skupocjeni brodovi uputili na pučinu kvarnerskog zaljeva, prema programu započelo je natjecanje u udičarenju mladih ribolovaca. Pod vodstvom Mare Magdić i ŠRD-a Zubatac njih 30-ak s omišaljske rive natječe se u ribolovu udicom i vježba za velike pothvate. Pobjednike malog ribolova, kao i one iskusne morske vukove očekuju bogate nagrade koje će se podijeliti u subotu navečer u sklopu zatvaranja manifestacije.

27. rujan 2023 13:27