StoryEditorOCM

bravo, josipe!Pobijedio s ‘mrcinom‘ od 66 kilograma, ‘prodao‘ nagradu pa 16 tisuća kuna donirao Ligi protiv raka! ‘Svi se možemo ugledati na njih i svi bismo trebali biti malo bolji ljudi‘

Piše Dora Lozica
26. svibnja 2022. - 11:14

Nakon vrlo uspješna prvog izdanja kvalifikacijskog natjecanja u lovu na velike ribe “Offshore Challenge Orebić” 2019. godine, brojni su zaljubljenici u more i ribolov čekali drugo big game izdanje, koje se proteklog vikenda održalo u akvatoriju od Pelješca do Lastova, u organizaciji udruge “Peliška jidra”.

Najveću ribu ulovili su rođeni Orebićanin Josip Brkić i posada broda “Normabel”, koju čine njegov sin Ante Brkić te Ivan Sinković, a onda je naš Josip pobijedio i drugi put. On je, naime, vrlo vrijednu nagradu sponzora unovčio, a onda je 16 tisuća kuna uplatio na račun Lige protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet.

Osmijeh na licu

- Kažu da osmijeh otkriva dušu čovjeka. Naš dragi Josip Brkić još je jednom pokazao koliko je velik i human, hvala mu u ime velike obitelji Lige protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet. Josipe, želimo ti puno zdravlja, ulova velikih riba i stalno osmijeh na tvome licu. Hvala ti od srca u ime svih potrebitih! - napisao je u službenoj Facebook grupi predsjednik Lige Niko Violić.

Tijekom tri dana natjecanja ulovljeno je deset tuna, priča nam Josip, svaki je brod ulovio po jednu, a pukom srećom, kaže, on je ulovio najveću, i to kapitalca težeg od 66 kilograma. Pobjedom se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo u Kostariki 2023. godine, no donacijom za one koji se bore za život preporučio se u srca Pelješčana i Korčulana, ali i šire.

- To je udruga koja radi nešto pozitivno, nešto što nema cijenu, te žene se jako trude, ti članovi daju sve od sebe. Svi se možemo ugledati na njih i svi bismo trebali biti malo bolji ljudi. Drago mi je da sam pobijedio, ali nije mi to bio prioritet. Prvenstveno sam se natjecao da se zabavim, ali i da pružimo posjetiteljima lijepo i nezaboravno iskustvo u Orebiću, mislim da smo uspjeli. Velika mi je bila čast donirati taj novac Ligi. Imao sam potrebu to napraviti da bih možda i drugima otvorio oči kako u životu nije sve u materijalnom bogatstvu - ispričao nam je Josip.

image

Pobjednici su od sponzora osvojili skupocjeni Zip Wake elektični sustav

Zvonko Kaleb

Josip je od sponzora osvojio skupocjeni Zip Wake električni sustav za trimanje i stabilizaciju broda, njegova je vrijednost oko 25 tisuća kuna. Mogao ga je prodati za dvadesetak, ističe Josip, a itekako bi mu dobro došao i na njegovu brodu, no odlučio je pozvati sponzore na kavu i uvjeriti ih da nagradu preračunaju u kune.

Brod je ‘Normabel’

- Sasvim slučajno sam doznao da su sponzori tu, znao sam da mi ne mogu dati 25 tisuća kuna kolika je tržišna vrijednost uređaja, pitao sam ih koliko mi mogu dati? Rekli su 16 tisuća, ja sam se složio - kaže nam Josip kroz smijeh.

Osim zarazne pozitivne energije ovog Orebićanina, pažnju plijeni i ime njegova broda “Normabel”. Ništa ga ne opušta kao taj brod, kaže, otud i ime. Josip je inače završio i pomorsku školu, cijeli život je po moru, a dogodine ga čeka Kostarika.

- Planiramo ići, velika je to čast dobiti takav poziv. Imamo vremena jednu godinu, iskombinirat ćemo ekipu, najviše me veseli promovirati naš kraj, naše more, siguran turizam i ribolov. Zato smo i organizirali big game u Orebiću - najavio je Josip Brkić..

image

Big game Orebić

Dora Lozica
20. travanj 2024 04:51