StoryEditorOCM

KOMIŽARed k‘o za Hajduka: maleni ribolovci od jutra čekali za prijave na ‘Little game‘ u falkušama

Piše Sandra Barčot
23. srpnja 2024. - 13:10

Utorak je bio prvi dan za prijavu sudionika koji žele u četvrtak isploviti na more u ribolov na "Little game nadmetanje za djecu" a sve u sklopu 11. Međunarodnog big game nadmetanja Komiža 2024.", koje je na rasporedu od 23. do 28. srpnja.

No, gužva u uredu Turističke zajednice Komiža od ranih jutarnjih sati više podsjeća na čekanje za pretplatu Hajduka nego prijava za ribolov u tradicijskim ribarskim komiškim brodovima falkušama.

- Od 8 sati nas djeca čekaju za prijavu i sudjelovanje u "Little game". Uz jednu zanimljivost - dječak koji je prvi došao od nestrpljenja se probudio u 5:30, a od 6 sati je molio roditelje da idu s njim na prijavu, da ne zakasni. U našem uredu je od ravno 8 sati - kazuje nam Tena Gorjanović Rajevski, direktorica TZ Komiža.

image
TZ Komiža

Tako su prijave prošle u brzinskom upisi djece koja će u četvrtak isploviti na more u tri falkuše, gdje su nažalost mjesta ograničena, tek je 30 pozicija za djecu-ribolovce, a koje na kraju čekaju i nagrade za najuspješnije, na svečanom proglašenju pobjednika na pozornici podno komiške Komune.

Pogledajte u rasporedu i orar samog nadmetanja ove omiljene sportsko-turističke manifestacije u ribolovu na velike trofeje: tune, iglune, iglane, luce, lampuge, ali i bogati koncertni program.

06. rujan 2024 15:55