StoryEditorOCM

RADOZNALA MLATOVKADvojac koji je skupljao novac za humanitarne svrhe doživio neobičan susret s morskim psom

Piše VauMijau
8. srpnja 2023. - 09:35

Par veslača koji su skupljali novac u dobrotvorne svrhe imao je susret s morskim psom čekićarem (mlatovkom) u blizini obale Floride. Gabriel Barajas i Malea Tribble veslali su od Floride do Bahama, putovanje dugo gotovo 130 kilometara, kako bi prikupili novac za podizanje svijesti o cističnoj fibrozi.

Na tom putu im se, posve neočekivano, pridružio jedan morski pas. Prvi ga je primijetio suprug gospođe Tribble, koji je par pratio u brodu za podršku. Iznad površine je primijetio peraju, čiji je vlasnik od jedne daske otplivao do druge. Životinja je nakon toga otišla svojim putem.

Nije ovo rijedak prizor u vodama Floride, a Tristan Guttridge, morski stručnjak, kaže kako je vrlo vjerojatno mlatovka bila zainteresirana za neobična plovila.

- Pretpostavljam da je ova životinja bila radoznala i da je vidjela nešto novo u okruženju. Morate znati da ona predmet vidi drugačije nego mi - nema pojma da je netko na vrhu. Vidi samo siluetu ploče i vjerojatno se pita što je to - rekao je Guttridge za Guardian.

Dodao je i kako mi ove morske pse uopće ne zanimamo, te da su oni veoma plašljivi kad se radi o ljudima.

- Koliko ja znam, mlatovka nikad nije ugrizla nekoga. Mislim da su oni najmanje opasni veliki morski psi - dodao je.

01. svibanj 2024 19:41