StoryEditorOCM

Šokantna snimkaKupači u šoku bježali s plaže: veliki bijeli morski pas na Floridi doplivao do plićaka

Piše L.G./Jutarnji.hr
4. srpnja 2023. - 11:30

Posjetitelji plaže u Perdido Keyu u američkoj saveznoj državi Floridi u nedjelju su panično bježali iz Atlantskog oceana nakon što su uočili ogromnog morskog psa kako agresivno mlatara perajama - i to doslovce u plićaku.

Dramatična snimka objavljena je na internetu, a na njoj se, osim nekoliko kupača, vide i dva čovjeka na "luftićima" - kad su shvatili da im je predator u neposrednoj blizini, počeli su panično vikati "morski pas" ne bi li upozorili sve oko sebe na opasnost.

- Činilo se da je morski pas iznimno aktivan i uznemiren - ispričali su posjetitelji plaže.

Inače, veliki bijeli morski psi nedavno su viđeni u blizini zaljeva Cape Cod u Massachusettsu, a navodno ih je bilo i uz obale Chathama, Orleansa te Nantucketa.

A upravo je Cape Cod poznat kao "okupljalište" morskih pasa zbog sve veće populacije tuljana koja ondje obitava.

- Fokus im je na Cape Codu jer im je ondje hrana, ali ti morski psi mogu se pojaviti posvuda. Putuju cijelom obalom - rekao je John Chisholm, istraživač oceana.

Morski biolozi ističu kako je najbolje izbjegavati kupanja u oceanu prije zore i nakon sumraka jer se morski psi tad najčešće hrane.

- Zašto je to tako? Zato što tad imaju određenu vrstu prednosti nad svojim plijenom - objasnio je oceanski biolog Bob Hueter.

28. travanj 2024 03:16