StoryEditorOCM

ROLEX MIDDLE SEA RACEIvica Kostelić, Darko Prižmić i Filip Miroić jedre čuvenu regatu od 600 nautičkih milja

Piše M. I.
22. listopada 2023. - 11:30

Ivica Kostelić opet je na moru. Sudionik je regate Rolex Middle Sea race koja je krenula u subotu ujutro iz Vallette. Za njega i "ACI 40" to je zaključna regata vrlo uspješne sezone.

- Ruta je duga nešto preko 600 nautičkih milja. Nakon spektakularnog starta u luci Vallette, ruta ostavlja Siciliju s lijeva, prolazi kroz Messinski tjesnac, zaobilazi Eolske otoke sa sjevera, prolazi kroz obavezna vrata između otoka ispred Trapanija, ostavlja otoke Pantelleriju i Lampedusu lijevo prije povratka u cilj na Malti.

Prijavljeno je ukupno 110 brodova, a mi se natječemo u sklopu klase 40, s još 3 broda. Prognoza predviđa puno promjena u snazi i smjeru vjetra tijekom regate što obećaje zahtjevne uvjete.

Na brodu mi se opet pridružio moj stari co-skipper Darko Prižmić-Prižma (Pomorsko Športska Udruga "Peliška jedra") kojem će ovo biti čak trinaesti nastup na ovoj kultnoj regati. Ovog puta jedri se u posadi pa sam na brod pozvao "mlade snage", Filip Miroić (JK Šibenik).

Premda je pobjeda u Prvenstvu Mediterana 2023 već osigurana i njezino propuštanje ne bi promijenilo ništa, ova regata ostala je u mojem programu kako i na mojoj listi želja. Veselim se još jednom testiriranju granica i vještine.

Amo ća! - napisao je Kostelić na svojoj Facebook stranici.

image

Foto: Nikola Andrijašević

03. svibanj 2024 03:30