StoryEditorOCM

Novi izazovJedriličarski klasik: Ivica Kostelić sprema se na 500 milja dugu regatu ‘Palermo-Montecarlo‘

Piše M. I.
3. kolovoza 2023. - 11:10

Naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić uživa u jedrenju, nije nepoznata činjenica. Baš kao što se maksimalno posvećivao snijegu, sada se strastveno predaje moru i vjetru. Novi izazov mu je regata Palermo-Montecarlo, duga oko 500 milja od Sicilije do Kneževine Monako, s obaveznim prolazom u Porto Cervo.

- Program za kolovoz: Palermo - Montecarlo starta 22. kolovoza. Ovo će biti moj drugi nastup na ovom mediteranskom klasiku. Prije 4 godine utrkivao sam se na mojem starom Class40. Veselim se novom izazovu! - napisao je Kostelić na svojoj Facebook stranici.

Do sada se na regatu prijavilo oko 50 posada. Među pet prijavljenih maxi krstaša je "Black Jack" od 100 stopa u vlasništvu Petera Harburga, s kormilarom Marcom Bradfordom

u čijoj ekipi je novozelandski taktičar Brad Butterworth, kormilar i strateg Joao Signorini, te navigator Alex Nolan. Tamo će biti i dvoje veterana s Ocean Racea: Austrian Ocean Team (Team Genova) skipera Gerwina Jansena i "I Love Poland" Gregora Baranowskog.

Zanimljivo će biti sudjelovanje jedne posve ženske posade "Moogli‘s", (Dufour 36 Performans) francuske skiperke Caroline Petit, iz Marseillea.

27. travanj 2024 15:18