StoryEditorOCM

sjajan videoKad žrtva nasrne na predatora: pogledajte kako je jato tuljana uzvratilo velikoj bijeloj psini

Piše VauMijau
9. studenog 2023. - 15:15

U svijetu životinja jasno se zna tko je predator. Onaj koji mu je na meniju nema oko toga pravo glasa, već može samo nastojati da drugo stvorenja taj dan ne pojede njega.

Ipak, priroda je čudesna i ponekad se stvari barem na kratko promijene. Jedna od takvih situacija snimljena je u javnosti prikazana u sklopu dokumentarca Planet Earth III. Kamra je ulovila nevjerojatan trenutak kada jato tuljana odlučuje uzvratiti udarac velikoj bijeloj psini, najpoznatijem predatoru koji pliva uz obale južne Afrike.

Zadnjih je godina sve više tih predatora, koji love tuljane. Na snimci vidimo i kako brzo oni mogu pojuriti za plijenom. Kada jedan to napravi, tuljan ga uspije izbjeći, no onda malci odlučuju uzvratiti udarac. Okupljaju se, malo po malo, i počnu progoniti morskog psa. Taj svat je, sasvim sigurno, prilično zbunjen situacijom i zaključio je kako se najbolje maknuti od bijesnih malenih stvorenja koja plivaju oko njega.

Tuljani nisu odustali dok ga nisu otjerali dalje od obale, tako da su mogli, barem neko vrijeme, provesti u miru, piše Jutarnji list.

27. travanj 2024 11:54