StoryEditorOCM

s okusom soliMa kakva komarča, srdela je kraljica! Poznata Splićanka otkrila nam je svoj recept

Piše Spiza SD
24. veljače 2023. - 11:21

Srdela je hraniteljica, spasiteljica, ma kraljica! Dalmacija je oduševljena okončanjem lovostaja, zbog kojeg kilograma friške srdele stoji se u redovima, svi je peku, frigaju, paniraju, mariniraju... a neki je još uvijek i sole.

Jedna od onih koji ovih dana zdušno guštaju u srdelama je Julija Beroš poznata blogerica koju pratimo na Torta pinjur pjat i Instagramu Be Julija. Julija se u najnovijoj objavi pohvalila svojim načinom za pripremanje srdela i priznala: "Može netko govorit i o komarčama, škampima i zubatcima - meni nema do srdele!"

Julija navodi kako su joj najdraže s gradela, ali da su joj puno drage i frigane, no ovog se puta odlučila na pečene u pećnici i lijepo nam objasnila kako ih ona priprema. Nas je njen način pripreme oduševio pa smo je zamolili za dozvolu da ga podijelimo s našim čitateljima.

image

Julija Beroš

Pa evo kako Julija priprema srdele.

"Očistite srdele, obrišete ih, nabodete na ražnjić, stavite na pek papir, premažite maslinovim uljem i stavite u zagrijanu peć na otprilike 7 minuta. Onda ih okrenete, pospite sjeckanim lukom i petrusimenom i vratite u peć još 3-4 minute. Ne volim kad su prepečene jer tad izgube onaj svoj lipi okus mora i budu suhe! Nema mirisa k’o kad se friga, nema prskanja i brže budu gotove! Ja ih pečem na 200 stupnjeva, u gornjoj polovici pećnice na opciji Grill i ventilator. Solim na kraju", poručila je Julija.

Sad je sve jasno - pravac po friške srdele!

18. travanj 2024 23:16