StoryEditorOCM

panonski mornariMađari napravili katamaran na napuhavanje!? Za 20 minuta je spreman za zabavu na moru

Piše J. Kapor
3. siječnja 2023. - 09:08

Kako Mađarska mora nema, tako je panonskim mornarima dosta važno da im brod stane u prtljažnik automobila. A Portless Catamaran koji je napravila njihova tvrtka DDD Manufaktura je upravo to –​ katamaran na napuhavanje ili ploveći tobogan na električni pogon, ovisno što vam prvo padne na pamet kad ga vidite.

Međutim, treba priznati da je ovo plovilo velika fora. Izvađen iz prtljažnika za 20 minuta može biti napuhan i spreman za zabavu na moru. Donja paluba u standardnoj izvedbi nudi prostor od 9 metara četvornih, sa stajaćom visinom nad kojom slijedi gornja paluba od 3 kvadrata s toboganom i sunčalištem.

Jasno da se bočne strane mogu zatvoriti zavjesama u slučaju da se nekome nešto posreći ili tendom u slučaju kiše. Osnovna inačica ima dovoljno mjesta za četveročlanu obitelj, a ona veća i za osmero ljudi. Motor će poslužiti za plovidbu od 16 milja s jednim punjenjem. To je po prilici ista udaljenost koju Česi na Jadranu prođu na luft-madracu, samo nešto manje naporno. Cijena ove zabave, ovisno o modelu i opremljenosti, kreće se od nepunih 12 do 23 tisuće eura.

26. travanj 2024 12:10