StoryEditorOCM

iom klasaNajavljen 18. Rogoznički kup: na regatu stiže 60 jedriličarki i jedriličara iz cijelog svijeta

Piše M. I.
8. ožujka 2024. - 10:37

U Rogoznici se od 8. do 10. ožujka održava 18. Rogoznički kup, regata RU jedrilica klase IOM koja će ove godine biti i otvoreno Prvenstvo Hrvatske na kojem nastupa 60 jedriličara i jedriličarki iz cijelog svijeta. Organizator je Jedriličarski klub Val iz Šibenika.

Uz domaće jedriličare nastupit će još i predstavnici Norveške, Švedske, Poljske, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Malte i Brazila.

Ovo je još jednom dokaz da je Rogoznica prepoznata kao izvrsna jedriličarska destinacija, pogotovo nakon uspješno organiziranog Europskog prvenstva ove klase 2018. godine i Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Program regate je standardan kao i na svih prethodnih 17 izdanja. U petak ujutro započelo je jedrenje revijalnog navigacijskog plova. Start je na Milinama, ispred marine Frapa, pa preko mosta i poluotoka do Gornjih mula i natrag.

Ova ruta duga oko 3 nautičke milje podijeljena je u tri etape, a natjecatelji se u cilju očekuju oko podne.

Nakon kratkog odmora kreće centralni dio ovog sportskog eventa, a to je jedrenje u regatnom polju označenom plutačama. Taj dio natjecanja traje do nedjelje poslijepodne i boduje se za Prvenstvo Hrvatske.

Organizatori poručuju svima koji se nađu taj vikend u Rogoznici da su dobrodošli na mjestu događanja, a pogotovo oni koje zanima i ovakav aspekt jedrenja i tehničke kulture.

Sve informacije o regati mogu se pronaći na www.iomrogoznica.com a ako tih dana budete spriječeni u dolasku regatu ćete moći pratiti preko live streama koji će biti postavljen na YouTube.

Regata je organizirana u suradnji s lokalnom zajednicom predvođenom Turističkom zajednicom Rogoznica, Općinom Rogoznica i Marinom Frapa, te naših vjernih sponzora NP Krka.

18. srpanj 2024 16:10