StoryEditorOCM

okršaji na moruNajavljeno prvo izdanje regate ‘Slalom Elafiti – Spektakl jedrenja‘, evo što nas sve očekuje

Piše M.I.
1. travnja 2024. - 10:30

Prvo izdanje regate ‘Slalom Elafiti – Spektakl jedrenja‘ održat će se od 19. do 21. travnja ove godine, a osim standardnog programa – samog jedrenja – nudit će i brojne zabavne programe i izuzetno zanimljiv sadržaj za gledatelje regate, najavljuje Dubrovački portal.

– Koncept regate je zamišljen kao mali festival jedrenja u kojemu će natjecatelji proći kroz sve oblike regatnih natjecanja kao što su navigacijsko jedrenje, klasične regate i dnevni izazovi. Za gledatelje će biti dostupni i modeli jedrilica kako bi se i sami okušali u jedrenju – naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Slalom Elafiti.

– Očekujemo jaku konkurenciju brodova i zanimljive okršaje na moru, već sada u najavi imamo dvadesetak prijavljenih posada koje će jedrenje učiniti zahtjevnim i izazovnim. Naši prijatelji koje poznajemo sa regata kao što su Viška, Mrduja, Jabuka… su najavili svoj dolazak tako da očekujemo dobru borbu i nadamo se da će naše lokalne posade uspjeti osvojiti nekoliko pokala – dodao je Vedran Kosović, kormilar broda Outsider koji već neko vrijeme vlada Dubrovačkom ligom. Liga se održava svaku drugu nedjelju u zimskom periodu i savršen je trening za Elafiti Slalom.

– Ovo je projekt koji je osmišljen za širu publiku, Dubrovnik kao takav ima dugu tradiciju jedrenja i cilj nam je kroz jedinstvenu regatu približiti svim zainteresiranima ljepote jedrenja i suživot sa prirodom kroz razne aktivnosti - naglašavaju organizatori.

17. travanj 2024 20:03