StoryEditorOCM

bura i sunceOdlični uvjeti za jedrenje na 59. Pulskoj regati, donosimo popis nagrađenih posada

Piše M. I.
2. svibnja 2023. - 10:05

Po fenomenalnim jedriličarskim uvjetima, proteklog vikenda održana je 59. Pulska regata u kojoj je sudjelovalo gotovo 60-ak jedrilica iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Jedrilo se po umjerenoj, a na refule i jakoj buri u predivnom akvatoriju Pulske luke.

Program Pula sailing week-a započeo je u petak startom tradicionalne regate na ruti trabakula, koja se već 37. godinu jedri na ruti Pesaro - Pula. Najbrža je bila jedrilica STardust (LNI Anoca).

U subotu je startala revijalna regata studenata u klasi Laser Stratos. Studenti s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu već petu godinu za redom svoju terensku nastavu obavljaju u Puli pri JK Uljanik na Bunarini. Pobjedila je posada: Ivana Vukman, Tin Vrabac i Grgur Matak. 

U nedjelju pak, startala je 59. Pulska regata. Umjerena do jaka bura i sunce pružili su fenomenalne uvjete za jedrenje i praćenje regate s kopna. U klasi obiteljski krstaši najbrži brod nio je Frequent flyer (LNI Pesaro), drugi je ciljem prošao My twins (CN Pesaro), dok je treći bilo slovenski FrenčKis (Oropila NK). Najbrži regatni brod regate bio je brod Irina (Rimini Yacht Club), drugoplasirani također iz Italije Stardust (LNI Anoca), dok je jurilicia Bravissima (JK Uljanik) s Bunarine bila treća.

19. travanj 2024 19:59