StoryEditorOCM

brioni kupOvog vikenda Pula pod punim jedrima: start sjajne regate je podno veličanstvene Arene

Piše M. I.
20. travnja 2023. - 14:22

Ovog vikenda održat će se devetnaesto izdanje regate Brioni kup, u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin.

Start je na Dan planeta Zemlje, u subotu, 22. travnja u 11 sati, a jedri se iz Pule, s polaskom kod Carinskog gata, kroz Fažanski kanal prema Rovinju i oko Brijunskog otočja. U planu je, kažu organizatori, zanimljiva ruta od 20-ak nautičkih milja Maxi jedrilicama i obiteljskim krstašima. Dosad je, vele, prijavljeno 50-ak jedrilica, dvije Maxi jedrilice, raceri i obiteljski krstaši.

Registracija natjecatelja je u petak, 21. travnja od 18 do 21 sati na Carinskom gatu.

- Brioni kup je regatna manifestacija kojom se promovira jedrenje kao stil života, regatavanje kao duh koji imaju vrsni jedriličari sportaši, ali i entuzijasti rekreativci. Background nije isti kod natjecatelja kao ni jedrilice koje se voze na regati pa tako ni rezultati. Da bi poticali sportski duh i regatnu ravnopravnost, osim klase ORC, imamo i različite grupe kojima se valoriziraju slični brodovi - open cruising, racing, vintage jedrilice, a posebno će se valorizirati i dvojci i samci. Cilj Brioni kupa, koji se vozi pod sloganom manifestacije ‘Pula pod jedrima‘, jest poticati regatnu masovnost, jačati zdravi sportski natjecateljski duh u kojem se jedriličari sportaši međusobno natječu sa sebi sličnima kao i rekreativci na krstašima, ali i živjeti kulturu jedrenja i regatavanja za sve generacije od 6 do 80 godina - kazala je za Glas Istre Vale Čupić, predsjednica Jedriličarskog kluba Delfin.

Posebnost regatne manifestacije Brioni odražava se u mnogo čemu. Tijekom jedne regatne manifestacije natjecatelji posjećuju tri lokacije - Pulu, Fažanu i Brijune, start je podno veličanstvene Arene, vezovi su osigurani u Puli i na Brijunima za sve natjecatelje nakon regate.

image
Duško Marušić/Cropix
27. travanj 2024 17:53