StoryEditorOCM

jedrenjePoništeni rezultati prve regate Europskog prvenstva u Andori! Stipanović treći, Jurišić peti, no još nije sve gotovo

Piše M. I.
16. ožujka 2023. - 10:47

Nakon što su na moru proveli gotovo sedam sati za dvije regate, potom odgledali dramatičnu pobjedu juniora Hajduka nad Borussijom Dortmund, jedriličari splitskog Mornara morali su se suočiti s odlukom "jedriličarskog VAR-a", sudačkog odbora koji je nakon uloženih žalbi odlučio poništiti prvu regatu Zlatne skupine na Europskom prvenstvu klase ILCA 7 u talijanskoj Andori.

- Ta je odluka nekome bila majka, nekome maćeha. Tončiju Stipanoviću je izbrisano 2. mjesto, Filipu Jurišiću 17., a Pavlosu Kontidesu treće. Tako je Stipanović s 2. pao na 3. mjesto u ukupnom poretku, Jurišić se s 13. popeo na 5. poziciju. No, više od pozicija važniji su negativni bodovi, a poništavanje regate zgusnulo je poredak, ali i opteretilo jedriličare s dodatnom regatom. Bit će ih tri pretposljednjeg dana prvenstva, te dvije u petak kad se budu dijelile medalje - javljaju naši predstavnici iz Andore.

Ukupno vodeći je aktualni olimpijski pobjednik Matthew Wearn, ali kako je on Australac on ne može dobiti medalju na "2023 ILCA Senior European Championships & European Trophy". Uglavnom, s planiranih pet regata do kraja svašta se može dogoditi, a u pretposljednji dan Stipanović ulazi kao drugi Europljanin, dok je Jurišić na 4. mjestu.

image

Filip Jurišić

- Četiri dana jedrenja obilježena su priličnim neredom, organizatori se nisu baš najbolje snašli. Jedriličari jedino što još nisu spavali na moru tijekom noći, iako po danu neki i jesu čekajući vjetar, koji nikako nije dolazio. S više od 20 sati provedenih na moru u četiri dana, jasno je da će u posljednja dva dana uvelike presuditi tjelesna spremnost - zaključili su.

19. travanj 2024 09:04