StoryEditorOCM

ples pod jedrimaPostira spremna za Malu noćnu regatu: u noći sv. Lovre zaplovit će 16 posada, evo detalja

Piše M. I.
10. kolovoza 2023. - 09:27

Nema romantičnije regate od Male noćne regate, posvjedočit će svatko tko je barem jednom sudjelovao s mora ili s kopna u ovom jedinstvenom plesu jedara pod zvijezdama, čuvenoj regati koju organizira JK Postira uz zvukove Mozartove Eine kleine Nacht Musik.

Ovogodišnja, 16. po redu regata održat će se u subotu 12. kolovoza, sa startom oko 22 sata, baš u noći sv. Lovre kada će postirska riva postati gledalište jedne prekrasne predstave na moru.

Noćno jedrenje tradicija je koja u ovom mjestu postoji stotinu godina, otprilike od vremena kad se brod počeo koristiti u turističke svrhe, a ne samo za ribarenje. Inspiracija za regatu došla je zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu – "noćnoj zračnoj struji zvanoj gažul" koja se s Vidove gore za ljetnih noći spušta u postirsku luku.

image
JK Postira/FCB

Kako će se ove godine snaći posade s gažulom, vidjet ćemo. Na startnoj listi je 16 brodova (16. izdanje je regate): Silvijo, Fannette, Samonela, Diablo, Makako 24, Fortuna, Zen 24, Comet 701, Kain, Obi-wan, Sara, Satan, Fugu, Elza, Piccolo grande amore i The Pimp.

Regatu prati i glazbeni program jer ipak su Postira jedno rasvjevano mjesto. Najavljen je DJ HrwoE, a kakva bi to ‘mala noćna‘ bila bez zaraznih zvukova Ljetnog kina.

image

Plakat regate

28. travanj 2024 17:41