StoryEditorOCM

igračke za bogatePredstavljene superjahte koje će prvi put zaploviti ove godine. Ne brinite, sve su već prodane!

Piše M.I.
3. siječnja 2023. - 12:08

Poznavatelji prilika kažu da industrija superjahti cvjeta godinama, čak i tijekom globalnog gospodarskog zastoja uzrokovanog pandemijom. Visoka platežna moć omogućuje zaljubljenicima u jahte da sebi priušte ovaj statusni simbol, u potpunom luksuzu, ali i mogućnost odmora u izolaciji, na egzotičnim i udaljenim mjestima.

Portal autoevolution.com najavio je nove skupe ‘igračke‘ koje će si priuštiti super bogataši, odnosno korporacije, tijekom 2023. godine kada će jahte po prvi put zaploviti u nepoznatom smjeru.

Projekt SkyFall

Iz nizozemskog brodogradilišta Heesen Yachts na proljeće stiže Projekt SkyFall, 60-metarska aluminijska jahta s 22.000 konjskih snaga, koja može voziti brzinom od 37 čvorova. Riječ je o najmoćnijem projektu ovog brodogradilišta.

Dizajn je naravno, superluksuzan. Prilagođen je ribolovu, pa je na krmi poseban kokpit za ribolovce. Gosti će biti smješteni u svojim apartmanima, a mogu koristiti hidromasažu, kino, bar, kao i brojne zabavne sadržaje. Vjerojatno im neće biti dosadno.

Brod je, pretpostavljate, prodan prije dvije godine, a cijena je bila na upit. Vjerojatno prava sitnica.

image

Project SkyFall

Heesen Yachts

Silence 80

Još jedna superjahta stiže ove godine. Gradi se u turskom škveru Bilgin Yachts, dužine je 80 metara, te je namjenjena za 16 osoba koji će biti smješteni u 8 luksuznih apartmana.

Čitav sofisticirani interijer osmislio je H2 Yacht Design, a sve je podređeno luksuzu i udobnosti. Gosti će uživati u brojnim vrhunskim sadržajima koji se nalaze na prostranim palubama.

Glavna paluba uključivat će veliki bazen, a iznad nje vlasnik će uživati u potpunoj privatnosti na svojoj palubi.

Što se tiče performansi, Project Silence će postići najveću brzinu od 19 čvorova zahvaljujući dva motora MTU 16V 4000M73.

image

Project Silence

Bilgin Yachts,

Baglietto T52 Hibrid

Sljedeća na popisu je Bagliettova hibridna superjahta, T52, 52-metarski brod kojeg potpisuje Francesco Paszkowski Design.

Jahta ima veliki bazen može se sakriti jedinstvenim sustavom podova koji se kreće gore/dolje. Moderni interijer uključuje salon s prozorima od poda do stropa koji putnicima omogućuje divljenje vanjskim ljepotama, a gornja paluba posve je pokretna, što omogućuje sunčanje sa zaštitom u slučaju hladnijeg vremena.

image

Baglietto T52 Hybrid

Baglietto

Hibridni pogonski sustav koji standardno dolazi s T52 omogućit će vlasnicima ekološki način navigacije. Jahta će imati domet od 8,746 milja prilikom krstarenja u električnom dizelskom načinu rada, a moći će ostati na sidru do 10 sati, oslanjajući se samo na baterije. Opremljen s dva motora MTU 16V2000M86, brod će moći postići maksimalnu brzinu od 17 čvorova.

Ferretti 580

U ovoj ekipi superjahti, Ferreti 580 je najmanje luksuzan i najmanji veličinom, ‘tek‘ 18 metara. Svoju promociju imat će na nautičkom sajmu u Düsseldorfu 2023. godine.

Eksterijer, koje je dizajnirao poznati arhitekt Filippo Saletti, ima atraktivan dizajn s oštrim, sportskim linijama koje ističu dinamičan karakter jahte. Prema Salvettiju, "ostakljene površine i visine stropa od najmanje dva metra nude izvrsnu vidljivost, uokvirujući nebo i more u jednoj spektakularnoj panorami".

Interijer potpisuje Ideaeitalia, osmišljen je kako bi putnicima pružio vrhunsku udobnost na moru. Vlasnici mogu birati dva stila: klasični koji uključuje tople, zemljane tonove, te suvremeni koji donosi boje inspirirane morem.

Što se tiče performansi, Ferretti Yachts 580 opremljen je s dva motora Volvo Penta od 900 KS koji mu omogućuju najveću brzinu od 28 čvorova.

image

Ferretti Yachts 580

Ferretti

ISA Continental 80

Posljednji na ovoj to 5 listi je Continental 80 talijanskog brodograditelja ISA Yachts. Ovo je još jedna luksuzna superjahta izgrađena od čelika i aluminija koja ima sjajne unutarnje volumene i nevjerojatne vanjske prostore.

Brod od 80 metara ima lijepu, modernu vanjštinu koju karakteriziraju jasne linije i veliki prozori koji pružaju spektakularan pogled.

Kako ga hvale, Continental 80 je pogodan za kraljevsku obitelj. Opremljen je bazenom, palubama za sunčanje, velikim panoramskim jacuzzijem, teretanom, a plovilo ima i heliodrom koji putnicima omogućuje pristup odajama u maksimalnoj privatnosti. Kada na brodu nema helikoptera, ovo se područje može koristiti za druženje.

Continental 80 opremljen je s dva motora MTU 16V4000M63L, a može se kretati maksimalnom brzinom od 17 čvorova.

image

Continental 80

ISA Yachts
26. travanj 2024 02:04