StoryEditorOCM

za cestoljupceSportski volan draži od kormila: u Miamiju predstavljena morska jurilica koja se vozi kao jet-ski

Piše M. I.
6. svibnja 2023. - 10:56

Neki ljudi obožavaju brodove, a neki drugi ljubav poklanjaju isključivo svojim cestovnim limenim ljubimcima. Kako je potonjih puno više, a prodaju valja poveća​vati, graditelji plovila doskočili su problemu dizajniranjem morskih jurilica u autotijelu. Jedan od takvih modela kojem će teško odoljeti i najzagriženiji cestoljupci, nedavno je bio izložen na Miami International Boat Showu pod službenim imenom ​Water Sports car series X.

Gdje god ovaj sportski autić uplovi, posve je sigurno da će privući pozornost, a to je veliki mamac za kupce primjereno dubokog džepa. Čak ne predubokog, jer s cijenom od 56 tisuća dolara spada među jeftinija prijevozna sredstva na tržištu. Uz to, valja očekivati da će zaljubljenici u skupa vozila s vremenom tražiti gradnju novih plovećih modela koji će podsjećati na Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Chevrolet ili, zašto ne, na Rimčevu Neveru.

Jurilica na slici namijenjena je za dvoje putnika, a vozi se kao i jet-ski. Proizvođač je tvrtka Waterlink sa sjedištem u Dubaiju, koja nudi razna plovila za zabavu. Uzgred, ovi se morski autići već dobro rentaju. 

26. travanj 2024 21:18