StoryEditorOCM

dug 220 metaraU Francuskoj predstavljen Orient Express Silenseas, najveći ‘ekološki‘ jedrenjak na svijetu

Piše M.I.
13. siječnja 2023. - 09:21

Orient Express, dio hotelskog konglomerata Accor sa sjedištem u Parizu, predstavio je najveći svjetski jedrenjak potpomognut vjetrom koji će pokretati ukapljeni prirodni plin (LNG), piše forbes.com.

Projekt je razvijen u suradnji sa brodograđevnom tvrtkom Chantiers de l‘Atlantique i uz konzultacije Hetland Maritimea. Dizajnerska tvrtka Stirling Design International iz Nantesa zadužena je za vanjsku arhitekturu broda.

Orient Express Silenseas, jedrenjak dug 220 metara, plovit će sa SolidSail sustavom koji je razvio Chantiers de l‘Atlantique. Opremljen je s tri jedra velikih površina, s tri nagibna jarbola koja dosežu više od 100 metara visine.

Moći će primiti 120 putnika, a trebalo bi isploviti 2026. godine. Na njemu se nalazi predsjednički apartman s vlastitom terasom od 530 četvornih metara. Gosti će također uživati ​​u dva bazena, uključujući bazen za plivanje, dva restorana i konferencijsku salu.

Prema najavama,Orient Express Silenseas će ploviti Mediteranom rivijerom tijekom ljetnih mjeseci zaustavljajući se na najglamuroznijim europskim odredištima – Portofinu, Capriju i Saint Tropezu – prije nego što pređe Atlantik do karipskih otoka tijekom zimskih mjeseci.

Brodograditelj je s tvrtkom potpisao pismo namjere za dva broda, a druga isporuka planirana je za prvi kvartal 2027. godine.

image
MAXIME D‘ANGEAC & MARTIN DARZACQ/ ORIENT EXPRESS, ACCOR
16. travanj 2024 11:33