StoryEditorOCM

učenje o moruIstražite morski svijet u Noći istraživača: u pripremi bogat program za sve generacije, evo detalja

Piše M. I.
17. rujna 2023. - 10:35

Ovogodišnja Noć istraživača će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna, a dio će biti posvećen morskim temama.

Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.

‘‘Provirimo zajedno u unutrašnjost čovjeka!, Kako uloviti kukca?, Što nas razlikuje od banane?, ‘‘Klimatske promjene: More danas i za 50 godina.‘‘, Kako znanost može biti zabavna?, Kako učiti STEM kroz igru?‘‘, samo su neke od tema. One su prilagođene različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga.

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a odvijat će se na popularnim gradskim lokacijama u vremenu od 17 do 22 sata:

Split: Prokurative, Francuska alijansa, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu

Rijeka: Exportdrvo

Pula: Studentski trg i Fakultet ekonomije i turizma, Stanica 50

Zadar: Sveučilište u Zadru - obnovljena zgrada stare Tehničke škole, Sveučilišta u Zadru - Pomorski simulator (Ul. Ruđera Boškovića 2), Riva ispred Sveučilišta u Zadru, Trg pet bunara, Trg Petra Zoranića, Poljana Šime Budinića, Pomorska škola Zadar, Kazalište lutaka Zadar

Dubrovnik: Sveučilište u Dubrovniku, Ćire Carića 4

Detaljan program događanja pronađite na mrežnoj stranici jaistrazujem.hr

Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, kao aktivan sudionik ovog događanja pripremio je također razne aktivnosti. U petak, 29. rujna na Prokurativama će se istraživati morski svijet.

- Imat ćete priliku otkriti tajne najsitnijih stanovnika mora, istražiti šarolikost školjkaša, razumjeti važnost ribe u prehrani, te saznati više o utjecaju klimatskih promjena i potrebi brige o moru i našem planetu.

No, to nije sve! Ove godine na našem štandu imati ćete priliku zaigrati igru i testirati svoje znanje o moru.

Tijekom Noći istraživača održati će se i posebna izložba dječjih radova pod nazivom "Sea Positive". Radovi djece iz cijele Hrvatske sigurno će vas očarati svojom kreativnošću i dubokom ljubavlju prema moru.

Pozovite svoje prijatelje i obitelj i provedite ovu večer u istraživanju i učenju o moru.

Vidimo se na Prokurativama! - pozivaju iz IZOR-a.

08. svibanj 2024 02:20