StoryEditorOCM

obrazovanje pomoracaPomorska škola u Splitu dobila suvremeni strojarski simulator, vrijedan je 133 tisuće eura

Piše M. I.
2. siječnja 2024. - 10:17

U srednjoj splitskoj Pomorskoj školi i za vrijeme blagdana rade na nabavci novih pomagala. Kako se u pomorskim školama educiraju budući pomorci, a koji moraju biti kompetitivni na svjetskom tržištu, i ministarstvo je pomoglo nabavku novog vrijednog simulatora, potvrdio je za HRT Radio Split ravnatelj Dragan Pavelin:

"Aplicirali smo na natječaj Ministarstva mora i dobili smo novu opremu za strojarski simulator, Full Mission, u vrijednosti od 133 tisuće eura. To je nešto bez čega pomorske škole ne mogu, s tim da ova razina koju smo mi dobili je veća od razine koja nam je neophodna i veća je od razine za srednje škole. U pravilu svakih 6, 7 godina treba raditi "update" opreme, bilo hardverske bilo softverske. Uspijevamo pratiti jedan dobar ritam".

Pomorska škola upisuje slijedeće programe: pomorski nautičar, tehničar za brodostrojarstvo, tehničar za logistiku i špediciju, ribarsko-nautički tehničar. Između ostalog, materijalne resurse škole čine najsuvremeniji simulator zapovjedničkog mosta, brodske strojarnice, GMDSS simulator, suvremena školska radionica, kao i informatički kabineti, a sve u svrhu što kvalitetnijeg obrazovanja budućih pomoraca.

28. travanj 2024 20:36