StoryEditorOCM

promocija knjigeAnegdote s velikih mora: kapetan Baretić objavio zbirku autobiografskih putopisnih priča

Piše M. I.
24. veljače 2023. - 11:30

Život na moru koji nosi brojne anegdote zapisao je pomorac i zapovjednik broda Aron Baretić iz Bakra u zbirci autobiografskih putopisnih priča "43° na lijevo" koja je promovirana u Gradskoj knjižnici Crkvenica, a prethodno i u drugim gradovima.

Baretić je kapetan duge plovidbe rođen 1965. koji iza sebe ima tridesetak godina pomorskog staža ali i nekoliko napisanih knjiga, od poezije, do proze ili pak kombinacije ova dva spisateljska žanra. Treća je treća generacija pomoraca u svojoj obitelji, a ljubav prema plovidbi nasljedila su i njegova djeca te mu je jedan od sinova također pomorac.

Kao i sav Baretićev književni opus i ova knjiga progovara o životu na brodu, međuljudskim odnosima i u konačnici smislu života. Crtice života iz Paname, Kanade, Meksika, Sjeverne Irske, Egipta pisane su jezikom pomorca tako da uz putopisnu notu svi ljubitelji brodova mogu saznati ponešto i o tehničkim podacima raznih vrsta brodova. Baretić kroz svoje crtice i priče sa simpatijama uvijek govori i o ljudima vezanim uz njih. Najčešće su to osobenjaci, oni koji su ga se dojmili nečim posebnim, bilo dobrim ili lošim. Upravo susrete s ljudima, od kojih je mnogo i naučio, smatra prednošću pomorskog života.

25. travanj 2024 22:38