StoryEditorOCM

Nautička konferencijaDogradonačelnik Splita Antonio Kuzmanić: "ACI marina Split, s obzirom na interes nautičara, svakako je jedna od onih koja treba prostorno proširiti kapacitete"

Piše OM
25. studenog 2022. - 14:28

U ACI marini Split održana je ovog petka konferencija pod nazivom "Pozicioniranje grada Splita kao nautičkog središta Mediterana" na kojoj su razgovarali predstavnici domaćeg turističkog i gospodarskog sektora.

Jedan od glavnih zaključaka je činjenica da Split, zahvaljujući izuzetno dobrom položaju, turističkim atributima i jednoj od ključnih karika u sklopu najvećeg lanca marina na Mediteranu, ima sve uvjete i predispozicije za ovakvo važno strateško pozicioniranje na karti Mediterana, a samim time i cijelog svijeta.

Konferenciju je uvodnim riječima otvorio Blaženko Boban, župan Splitske-dalmatinske županije istaknuvši: "Osim prirodnih ljepota i svih predispozicija koje već imamo na raspolaganju, kako bismo zadržali zlatnu medalju svjetskog nautičkog turizma, potrebno je dalje ulagati u ljudske resurse, a svakako valja posebno naglasiti i koliko je važna zelena komponenta."

Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, također je, u kontekstu činjenice da Hrvatska ima najveću charter flotu na svijetu, naglasio koliko je važna održivost turizma. U području ekologije svakako imamo još mnogo prostora za napredak.

O važnosti Splita za nautički turizam, ali i drugim važnim temama govorio je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja: "ACI marina Split jedna je od naših najvažnijih charter baza u kojoj se uvijek traži vez više. Hrvatska kao destinacija, iako mala, bez lažne skromnosti JE lider u nautičkom turizmu. Inflacija koja je kontinuirano u porastu svakako je tražila i traži određene korekcije cijena. No, mogu sa sigurnošću reći da smo, u usporedbi s konkurentskim zemljama, uspjeli zadržati realan omjer cijene i kvalitete. Vrijednost koju naš nautičar dobiva za novac više je nego odgovarajuća. Imamo puno prostora za rast, no kako bismo dalje nastavili ulagati u naše marine, preduvjet je rješavanje pitanja koncesija", naveo je.

Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika grada Splita, zaključio je kako je ACI marina Split, s obzirom na interes nautičara, svakako jedna od onih koja treba prostorno proširiti kapacitete.

01. lipanj 2023 04:14