StoryEditorOCM

iz dišpeta za dišpetI poznata ilustratorica se uključila u akciju za pomoć splitskom ribaru: ‘Od svake prodane majice donirati ćemo 10 eura‘

Piše M.I.
14. siječnja 2023. - 17:00

U priču oko prikupljanja sredstava za pomoć Antoniju Šunjiću kojem je početkom studenog jaka nevera potopila 30-metarski drveni brod "Dišpet" u ribarskoj luci Brižine u Kaštelima, uključili su se mnogi, od njegovih kolega ribara, preko vatrogasaca, ronioca, mnogih obrtnika, pa do ljudi koji ga nikad nisu ni susreli. Svih je ganula nevolja u kojoj se zatekao ovaj vrijedni čovjek čiji je drveni brod više od 20 godina bio izravni hranitelj tri generacije ribarske obitelji Šunjić, kao i obitelji njegovih radnika.

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije u kojoj Šunjić obnaša funkciju predsjednika Ceha za morsko ribarstvo pokrenula je nedavno humanitarnu akciju za popravak starog, drvenog "Dišpeta".

Dobre namjere daleko se čuju, pa su stigle i do Švicarske gdje živi obitelj Marine Bašić, ilustratorice koja djeluje pod poznatim brenom Štraca T-shirt, a koja je kroz svoj web shop Uvik kontra odlučila dati svoj prilog pomoći za popravak ribarice Dišpet čiji se troškovi broje u milijunima kuna.

- Mi smo obiteljska tvrtka i drago nam je ako možemo našim radom i trudom pomoć obitelji Šunjić. Od svake prodane majice donirati ćemo 10 eura obitelji Šunjić, a osim toga dio iznosa uložit ćemo u oglašavanje kampanje za pomoć.

Gdje ima dišpeta ima i volje! U želji da pomognemo obitelji Šunjić kupnjom majice #DIŠPET donirat će se sredstva za sanaciju i popravak broda "Dišpet" - kratko nam je rekla Bašić ne želeći se previše eksponirati.

Njezin Štraca T-shirt već je dobro poznat brend originalnih i svestranih majica napravljenih od prirodnih materijala s modernim krojevima i štosnim ilustracijama. Marina je inače iz Zagreba, a ljubav prema moru i brodovima usađena joj je još od djetinjstva koje je provodila na otoku Korčuli.

Na svojem web shopu navela i detalje humanitarne akcije koju je pokrenula Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije kao i namjenski žiro račun (HR5524070001500018315) na koji se mogu donirati novčana sredstva sukladno mogućnostima.

22. travanj 2024 17:12