StoryEditorOCM

dobra sezonaI proteklih se tjedana luksuzne jahte u velikom broju privezuju uz popularnu splitsku šetnicu: ‘Do 11. kolovoza smo poprilično popunjeni‘

Piše Merien Ilić
28. srpnja 2021. - 09:18

Luksuzne jahte prepoznatljiv su dekor Zapadne obale tijekom ljetnih mjeseci.

Velike, luksuzne, super opremljene, za obične ljude posve nedostižne, i proteklih tjedana u velikom broju privezuju se uz popularnu šetnicu, mameći poglede prolaznika.

U "Splitskoj obali", gradskoj tvrtki koja upravlja ovim dijelom luke, bilježe povećan upit za vezom od početka lipnja. Bogati jahtaši vole blizinu centra grada, pa rado pristaju uz Zapadnu obalu.

- Nautička sezona 2021. nas je ugodno iznenadila. Imamo povećan upit za vezom, a za razliku od prethodne godine broj uplova se znatno povećao. Kao i prošle godine, i ove dobivamo najave "last minute" tako da znamo samo kako nam izgledaju iduća dva tjedna. U normalnim godinama cijela slika sezone već je prilično jasna u travnju, najdalje u svibnju. Prema trenutnim rezervacijama, do 11. kolovoza smo poprilično popunjeni - rekao nam je Dražen Delić, direktor "Splitske obale".

image
Duje Klarić/Cropix

Pitamo ga tko su gosti koji stižu velikim jahtama, no kaže nam da zbog politike poslovanja ne može otkriti identitete putnika. No, nije teško zaključiti da je riječ o imućnim ljudima koje tjedan boravka na jednoj jahti poput ovih što ih vidimo na Zapadnoj obali košta čitavo bogatstvo.

Najveća jahta koja je ove godine stigla u Split bila je dužine čak 85 metara, a inače je prosječna dužina brodova koji se vezuju na tom mjestu oko 45 metara. Luksuzna plovila posebno su atraktivna u večernjim satima, kad im se mnogi Splićani i njihovi gosti mogu diviti tijekom šetnje Zapadnom obalom.

image
Duje Klarić/Cropix
18. travanj 2024 23:28