StoryEditorOCM

neslužbenoJadrolinija će obiteljima pomoraca s ‘Lastova‘ isplatiti barem 50 tisuća eura

Piše OM
21. kolovoza 2024. - 09:53

Jadrolinija će obiteljima trojice zaposlenika koji su 11. kolovoza poginuli u stravičnoj nesreći u Malom Lošinju osigurati jednokratnu novčanu pomoći od najmanje 50.000 eura, neslužbeno doznaje Večernji list. Uz to, djeca poginulih pomoraca dobivat će 600 eura mjesečno do kraja svojeg redovnog školovanja, bilo do kraja srednje škole ili do završetka fakulteta ako odluče nastaviti školovanje.

Na trajektnom pristaništu u Malom Lošinju poginula su, podsjetimo, trojica Jadrolinijinih pomoraca na koje je pala rampa trajekta "Lastovo". Jedan član posade koji je pao u more s teškim je ozljedama završio u bolnici i izvan je životne opasnosti. Poginuli pomorci su vođa stroja Boško Kostović (58) iz Vinišća i kormilari Marko Topić (38) iz Solina te Denis Šarić (54) iz Zadra. Kostović je u Jadroliniji radio punih 35 godina, Šarić 18, a Topić oko tri godine.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Jadrolinija: ‘Osigurat ćemo paket pomoći...‘

Kako neslužbeno doznaju, obiteljima je Jadrolinija osigurala jednokratnu pomoć za tekuće troškove nakon tragedije te psihološku i svu drugu logističku pomoć. Cijeloj posadi broda "Lastovo" i ozlijeđenim radnicima isplatit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5000 eura zbog pretrpljenog tragičnog događaja. Poslali su i upit Jadroliniji koja nije komentirala novčane iznose.

U odgovoru napominju da su u potpunosti na raspolaganju obiteljima poginulih pomoraca, kao i ozlijeđenom pomorcu te cijeloj posadi broda. "Obitelji stradalih pomoraca Jadrolinija će osigurati paket pomoći koji čine odšteta prema Kolektivnom ugovoru, zatim jednokratna potpora za pomoć obitelji u slučaju smrti, podmirit će se troškovi sahrane i karmina, omogućit će se stipendiranje za djecu do kraja redovnog školovanja, osigurat će se pružanje psihološke pomoći te bilo koja druga administrativna i financijska pomoć koja proizlazi iz ovog tragičnog događaja.

Pružanje podrške

image
Damir Skomrlj/Cropix

Ozlijeđenom pomorcu i posadi broda Lastovo pružit će se jednokratna financijska pomoć, osigurat će se pružanje psihološke pomoći te će im se pružiti bilo koja druga administrativna i financijska pomoć koja proizlazi iz ovog tragičnog događaja. Pružanje podrške u ovom teškom trenutku shvaćamo iznimno ozbiljno te osim paketa pomoći koji smo naveli, obiteljima stradalih i cijeloj posadi trajekta Lastovo stojimo na raspolaganju u svakom trenutku", odgovorili su na upit Večernjeg lista iz Jadrolinije.

 

19. rujan 2024 18:29