StoryEditorOCM

‘eu mora reagirati‘Njemačka vlada poduzet će oštrije mjere protiv azijske konkurencije u sektoru brodogradnje: Suočeni smo s pokušajima monopolizacije

11. svibnja 2021. - 12:27

Njemačka vlada poduzet će oštrije mjere protiv azijske konkurencije u sektoru brodogradnje, izjavio je ministar gospodarstva Peter Altmaier, prizivajući i reakciju Europske unije.

Dužnosnici i predstavnici brodograditelja okupili su se u ponedjeljak na konferenciji o moru u Rostocku kako bi razmotrili rješenja za krizu brodogradnje u Europi.

Pandemija koronavirusa zaustavila je brodograđevnu industriju u cijelom svijetu, a u Europi dodatni je problem iznimno jaka konkurencija iz Azije, čulo se u ponedjeljak na konferenciji.

Ministar gospodarstva Peter Altmaier izjavio je da će njemačka vlada poduzeti oštrije mjere protiv konkurencije s Dalekog istoka.

Sučeljeni smo s pokušajima monopolizacije civilne brodogradnje i "Europska unija mora reagirati", izjavio je Altmaier.

Njemački ministar nije izrijekom naveo zemlje, ali smatra se da Kina predstavlja najveću prijetnju europskoj brodogradnji, napominje agencija dpa.

Europske kompanije posebno oštro prigovaraju subvencijama kojima azijske vlade pomažu svojim kompanijama.

Kancelarka Angela Merkel odvojeno je u ponedjeljak izjavila da Europa ima priliku preuzeti vodeću ulogu u ekološki prihvatljivoj i učinkovitijoj globalnoj brodogradnji.

17. travanj 2024 02:46