StoryEditorOCM

za ljepši jadranOdržana još jedna ekološka akcija ‘Oceanusa‘, pogledajte kako je bilo na Šolti

Piše OM
12. svibnja 2021. - 08:41

Proteklog vikenda u Rogaču na Šolti održana je još jedna u nizu ekoloških akcija Udruge studenata Sveučilišnog odjela za studije mora – „OCEANUS“

Akciji su se odazvali ronioci udruga REK HVIDR-a, ERK LEUT BLACE, ERK Ćuvita Nečujam i ŠREK DELTA 5 Metković.

Važnost ekološke akcije su prepoznali: Turistička zajednica i načelnik Općine Šolta, Pomorsko društvo Koralj te Komunalno „BASILIJA“ d.o.o.

U fotogaleriji Ivana Ćapina možete vidjeti kako je bilo na Šolti.

Inače, Oceanus je udruga koja okuplja ambiciozne i kreativne studente Odjela za studije mora. Osnovni ciljevi Udruge su promicanje biologije i tehnologije i morskog ribarstva kao struke te unapređenje studija Sveučilišnog odjela za studije mora na Sveučilištu u Splitu s ciljem obogaćenja znanstveno-stručne osposobljenosti studenata biologije i tehnologije mora i studenata morskog ribarstva.

U svrhu ostvarivanja svojih ciljeva Udruga potiče istraživačke djelatnosti u biologiji i ribarstvu, organiziranje stručnih izleta za svoje članove, organiziranje tribina, skupova, seminara i sl., pokretanje projekata koji imaju za cilj unapređenje biologije, ekologije, ribarstva i studentskog života, aktivnu suradnju i sudjelovanje u akcijama i programima sa studentskim i drugim organizacijama u Republici Hrvatskoj i svijetu.

20. travanj 2024 10:01